ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ; ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Συνάντηση με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο θα έχει ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με πρωτοβουλία του, προκειμένου να συζητήσουν τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και αφορούν τη δημιουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στο χώρο του Νοσοκομείου. Η συνάντηση θα γίνει σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Ζητήσαμε από τον κ. Καπλάνη να μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα. Ο κ. Δήμαρχος μας είπε πως ήδη έχει αποσταλεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας, ζητώντας διευκρινήσεις, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό κ. Δένδια μαζί με τους Δημάρχους Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, που και για τους δήμους αυτούς ακούγονται πληροφορίες πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να κατασκευάσει ανάλογα Κέντρα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το Δελτίο τύπου του συνδυασμού του κ. Γιάγκα, το οποίο λάβαμε αργά εχθές το βράδυ και δημοσιεύουμε σήμερα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   20/03/2014

ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.

Σε σημερινή επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Μιχάλη Γιάγκα και συνεργατών του στο χώρο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» κμτου θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν εργασίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για τη στέγαση Κέντρου υποδοχής Μεταναστών.

Οι εργασίες εκτελούνται στο χώρο ιδιοκτησίας του ΙΚΑ, έκτασης 5 στρεμμάτων, όπου επρόκειτο να στεγαστούν υπηρεσίες του με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Όμως η απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρείται, με τη δημιουργία «στρατοπέδου» συγκέντρωσης – επαναπροώθησης μεταναστών πρώτης υποδοχής, σε συνέχεια της ουσιαστικής κατάργησης του Νοσοκομείου,  επιβαρύνει με αρνητικές χρήσεις την ήδη επιβαρυμένη περιοχή μας.

Προκαλεί εντύπωση η  συστηματική αδράνεια – απάθεια του Δημάρχου μπροστά στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της πόλης μας.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή να εγκαταλείψει το ρόλο του παρατηρητή και άμεσα να αναλάβει συντονιστικό ρόλο, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και να καλέσει τις δημοτικές παρατάξεις, τους μαζικούς φορείς και όλους τους δημότες σε εγρήγορση, ώστε να αποτραπεί η κυβερνητική στόχευση που επιχειρείται σε βάρος της πόλης μας.

Πάντως κύκλοι της Δημοτικής Αρχής καυτηρίασαν το γεγονός πως ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιάγκας εξέδωσε εχθές το βράδυ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το θέμα αυτό. “Αν ο κ. Γιάγκας ενδιαφερόταν για να λυθεί το θέμα, έπρεπε μόλις έπεσε στην αντίληψή του το ζήτημα να επικοινωνήσει με τον Δήμο να αναφέρει τις πληροφορίες που είχε και όχι να περιμένει να βραδιάσει για να εκδόσει ανακοίνωση. Με κινήσεις τακτικής δεν λύνονται τα προβλήματα, ιδιαίτερα σε τέτοια ζητήματα που η άμεση αντίδραση είναι ουσιαστική. Κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι καθοριστικό”, τόνισαν.