Κατεστραμμένοι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες με ανοίκιαστα ακίνητα λόγω των έργων του σταθμού ΜΕΤΡΟ

 

 

Σε απελπιστική θέση έχουν περιέλθει επαγγελματίες, αλλά και ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων στην πόλη μας, αφού τέσσερα και πλέον χρόνια η Ελευθερίου Βενιζέλου στο κομμάτι της, στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, έχει κοπεί λόγω των έργων κατασκευής του σταθμού ΜΕΤΡΟ στο σημείο εκείνο.

Οι παραπάνω έκαναν υπομονή όλα αυτά τα χρόνια πιστεύοντας πως η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα τηρούσε τις ημερομηνίες και η λεωφόρος θα είχε δοθεί σε χρήση, βάσει του χρονοδιαγράμματος.

Δυστυχώς δεν έφταναν οι καθυστερήσεις που συνέβησαν λόγω έλλειψης χρημάτων και έστειλαν το έργο πίσω περίπου ένα χρόνο.

Ένα νέο πρόβλημα προκλήθηκε από ατυχή σχεδιασμό του έργου, με αποτέλεσμα ο σιδερένιος φράχτης να μετατοπιστεί προς τα καταστήματα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το ελάχιστο κενό που υπήρχε μεταξύ καταστημάτων και εργοταξίου.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ δεν προέβλεψε εξ αρχής πως θα συλλέγει στο σύνολό τους,  τα όμβρια νερά που θα κατηφορίζουν από τις κάθετες οδούς της Βενιζέλου και ο Δήμος  αντιλήφθηκε το πρόβλημα την τελευταία στιγμή.

Με πρωτοβουλία του και εισήγησή του στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πέτυχε την αναθεώρηση της αρχικής μελέτης, με αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό να ξεκινήσουν έργα για να κατασκευαστεί αγωγός και συλλεκτήρες ικανοί που θα περισυλλέγουν το σύνολο από τα βρόχινα νερά, ώστε ούτε ο υπόγειος σταθμός να πλημμυρίζει κάθε φορά που θα βρέχει, ούτε τα ακίνητα στο σημείο αυτό, θα μετατραπούν σε κτήρια, σαν της Βενετίας, που επιπλέουν στα νερά.

Έτσι λοιπόν οι καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες των ακινήτων για μια ακόμα φορά θα πληρώσουν τα “σπασμένα”, αφού ο χρόνος παράδοσης της Βενιζέλου σε κυκλοφορία θα καθυστερήσει.

Οι επαγγελματίες θα συνεχίζουν να “κτυπάνε” μύγες, σε όσα καταστήματα είναι ανοικτά, πληρώνοντας τα ενοίκιά τους, αλλά και οι ιδιοκτήτες θα βλέπουν ανοίκιαστα τα ακίνητά τους, τη στιγμή που από τη μία ο Δήμος ΑΠΑΙΤΕΙ την καταβολή Δημοτικών Τελών ακόμα και στα ανοίκιαστα καταστήματα και γραφεία, ενώ από την άλλη η εφορεία ΑΠΑΙΤΕΙ και εκείνη με τη σειρά της τον περιβόητο και αγαπητό σε όλους μας ΕΝΦΙΑ.

Η Δημοτική Αρχή μήπως πρέπει να κάνει κάτι ώστε να ανακουφιστούν επαγγελματίες και ιδιοκτήτες;

Μήπως να πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για εκείνους που έχουν σχεδόν καταστρέψει;

Ας μη μας πουν, πως κάθε μεγάλο έργο έχει και τις πρόσκαιρες δυσκολίες του, αλλά το όφελος θα είναι μεγαλύτερο στο μέλλον, διότι στην περίπτωση μας το έργο δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμά του.

Δεν το τήρησε λόγω λαθών, μη χρηματοδοτικής ικανότητας και επιπόλαιου σχεδιασμού.

Άρα τη “ζημιά” δεν την προκαλεί η κατασκευή του έργου αλλά οι υπεύθυνοι.

Όποιοι είναι αυτοί και από όποιο πόστο σχεδιάζουν και εκτελούν.