Ιόνια Οδός: Γρήγορη μεν, ακριβούτσικη δε. Αθήνα – Ιωάννινα, 37,25 ευρώ διόδια!!!

Η Ιόνια οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος που αλλάζει τη μοίρα της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως της υποβαθμισμένης Ηπείρου.

Ναι, είναι ένα έργο πνοής, ναι, είναι ένας δρόμος που αλλάζει τα δεδομένα, ασφαλής και γρήγορος, αλλά το οδικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα, “τσιμπάει”.

Τα διόδια στην Ιόνια οδό είναι ακριβά αν υπολογίσει κανείς το ταξίδι που κάνουν οι περισσότεροι από την Αθήνα ως τα Ιωάννινα, αλλά και στα τοπικά ταξίδια…

Στις 12:00 το μεσημέρι εγκαινιάστηκε το έργο στο σύνολό του, από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, κοντά στα Γιάννενα. Το έργο βέβαια ξεκίνησε παλαιότερα. Τελείωσε όμως τώρα. Το κράτος έχει συνέχεια και αυτό που μετράει είναι η συνέχεια τέτοιων μεγάλων έργων από διαδοχικές κυβερνήσεις.

Η γεωγραφία δεν αποτελεί πλέον εμπόδιο καθώς με τους νέους δρόμους η Αθήνα απέχει μόλις 3 ώρες και 40 λεπτά από την πρωτεύουσα του Νομού Ιωαννίνων.

Χρόνος που οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν ούτε να διανοηθούν μόλις πριν δυο χρόνια. Παλαιότερα το ταξίδι αυτό διαρκούσε έως και 8 ώρες.

Στον αντίποδα όμως της ταχύτητας και της ασφάλειας του ταξιδιού, υπάρχει το κόστος.

Τα διόδια στα σχεδόν 200 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού είναι 12,50 ευρώ και χαρακτηρίζονται λογικά, ωστόσο σε συνδυασμό με το τμήμα Αθηνών – Ρίου και το κόστος της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου το κόστος εκτινάσσεται στα 37,25 ευρώ. Κόστος που για όποιον επιλέγει να κάνει το ταξίδι Αθήνα – Ιωάννινα και αντίστροφα ισούται περίπου με το κόστος και της βενζίνης…