Ανοιχτή επιστολή Γιάγκα προς Δήμαρχο κ. Καπλάνη για τα γραφεία της Αντιπολίτευσης

 

Γράφαμε την περασμένη Τετάρτη (30/8/2017) στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πως ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να εφαρμόσει το νόμο και να παραχωρήσει στις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης γραφεία όπως προβλέπεται από τον “Καλικράτη”.

Η Δημοτική Αρχή μέσω των Αντιδημάρχων της, απάντησε στον κ. Γιάγκα πως συνεχίζονται τα έργα διαμόρφωσης του χώρου και πως σύντομα τα γραφεία θα παραδωθούν.

Πρόκειται για την παλαιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 55 (στοά).

Ο κ. Γιάγκας παρά τη διαβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής, επανήλθε σήμερα με ανοικτή επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο για το θέμα αυτό.

Η επιστολή η οποία στάλθηκε στην εφημερίδα μας, με φωτογραφίες από τον χώρο που γίνονται τα έργα διαμόρφωσης, έχει ως εξής:

Προς
Το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας

Κύριε Δήμαρχε,

Επιτέλους φανείτε συνεπής στα καθήκοντά σας, αλλά και στις υποσχέσεις σας. Πάψτε να είστε αναξιόπιστος και να εμπαίζετε τις δημοτικές παρατάξεις. Εφαρμόστε την παράγραφο 7, του άρθρου 66 του νόμου 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) που αναφέρει ότι «Για την  αποδοτικότερη λειτουργία των  Δημοτικών Παρατάξεων η  Δημοτική Αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο καθώς & Γραμματειακή  Υποστήριξη».

Οφείλατε να τηρήσετε το νόμο από τη δημοσίευσή του, όπως έχουν πράξει άλλοι Δήμοι.

Δεν το πράξατε.

Στις 26/4/2017 δεσμευτήκατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετικό αίτημά μου, να παραχωρήσετε την παλαιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και Αγίας Ελεούσης. Το επαναλάβατε και σε επόμενα συμβούλια όταν επίσης ξαναέθεσα το ζήτημα.

Ήδη έχουν παρέλθει 4 μήνες και ακόμη δεν υλοποιήσατε την υποχρέωση – υπόσχεσή σας. Επισκεφθήκαμε το χώρο και είναι σε άθλια κατάσταση.

Σταματήστε την παρελκυστική τακτική.

Οφείλετε και σας καλώ να ασκήσετε άμεσα τα καθήκοντά σας και να υλοποιήσετε τα όσα επιτάσσει η νομοθεσία, έχετε υποχρέωση, αλλά και έχετε δημοσίως δεσμευτεί.

Αγία Βαρβάρα 5/9/2017

Ο Επικεφαλής της παράταξης

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

Δημοτικός Σύμβουλος

Μιχάλης Γ. Γιάγκας