Ο αέρας κομματιάζει λεύκες στην οδό Μιαούλη

 

Ο δυνατός αέρας που φυσάει τις τελευταίες ώρες και στην πόλη μας, κομματιάζει δένδρα και ιδιαίτερα λεύκες στην οδό Μιαούλη, μεταξύ των οδών Αθανασίου Διάκου και Υψηλάντους.

Στο δρόμο αυτόν, λίγα δεκάδες μέτρα από το Α΄Γυμνάσιο, υπάρχουν πανύψηλες λεύκες που με τον ισχυρό άνεμο σπάνε και μεγάλα κλαδιά τους πέφτουν είτε στον δρόμο με κίνδυνο τον τραυματισμό κάποιου περαστικού ή την προσγείωσή τους σε κάποιο από τα παρκαρισμένα αμάξια στο δρόμο.

Κάτοικος μας ενημέρωσε για το επικίνδυνο αυτό γεγονός, πριν λίγη ώρα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε φωτογραφίες παρά το σκοτάδι που έχει πέσει.

Παρ΄ότι οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές διακρίνεται ένα τεράστιο κλαδί που κόπηκε από ένα δένδρο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο βουνό, ενώ στην δεύτερη φωτογραφία φαίνονται καθαρά πόσο κοντά στα καλώδια της ΔΕΗ είναι τα κλαδιά των δένδρων.

Πριν τρεις μήνες είχε ξεριζωθεί ολόκληρο δένδρο σε αυτόν τον δρόμο και παρά τις εκκλείσεις κατοίκων της οδού Μιαούλη ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους να κλαδέψει αυτά τα τεράστια δένδρα τα οποία έχουν φτάσει τα καλώδια γραμμής πυλώνων της ΔΕΗ που περνάνε επίσης από το σημείο αυτό.

Σε λίγες ημέρες που θα ανοίξουν τα σχολεία από το σημείο αυτό θα περνούν καθημερινά δεκάδες μαθητές με τον κίνδυνο να τους απειλεί από ψηλά…

Σημειώνουμε πάντως πως και σε άλλους δρόμους της πόλης μας υπάρχει πρόβλημα με λεύκες και ευκαλύπτους που ακουμπάνε στα καλώδια πυλώνων και παρότι ο Δήμος έχει ενημερωθεί δεν έχει κάνει το απαιτούμενο κλάδεμα τους.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγους μήνες ο Δήμος είχε αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία το κλάδεμα υψηλών δένδρων στην πόλη μας που είναι επικίνδυνα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η εργασία αφού πολλά δένδρα είναι τεράστια και απειλητικά.