Ο “ΦΑΡΟΣ” στην Αρκαδία δίδαξε Ποντιακούς χορούς

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ….. ΣΤΟ ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Με ενθουσιασμό και ανυπομονησία, μας περίμεναν οι μαθητές του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Συλλόγου “ΧΟΡΕΣΙΒΙΟΣ”, για την εκμάθηση – σεμινάριο Ποντιακών Χορών.

Η υποδοχή έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Βαλτεσινίκου στην κορυφή του χωριού με ζεστασιά και ευγένεια και με θέα τα καταπράσινα έλατα.

Η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος κ. Σοφία Σαββίδου αφού τους καλωσόρισε τους μετέφερε αρχικά με ένα ξεχωριστό τρόπο στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου, με αφήγηση, ιστορικά ντοκουμέντα, αναφορά στη Γενοκτονία, προβολή οπτικοακουστικού υλικού και στη συνέχεια τους ένωσε στον κύκλο των Ποντιακών Χορών.

Στα μάτια τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων, υπήρχε η ικανοποίηση και υπακοή στα παραγγέλματα και στις οδηγίες της Χοροδιδασκάλου.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο “ΧΟΡΕΣΙΒΙΟ” και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Αφροδίτη Παπαγεωργίου για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία και φιλοξενία.

Η αποδοχή όλων με σεβασμό για την ιστορία του Πόντου και τους χορούς ήταν η αμοιβή μας για τη μικρή αυτή αποστολή υπό την καθοδήγηση της Πρόεδρου κας. Σοφίας Σαββίδου και εκπροσώπων του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”

Υ.Γ. Ευχαριστούμε από καρδιάς το μέλος του Συλλόγου μας κ. Αλεξοπούλου Παναγιώτα, που ήταν ο συνδετικός κρίκος με το χωριό της, το όμορφο Βαλτεσινίκο, καθώς και για το υπέροχο γεύμα που μας είχε ετοιμάσει.

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Ο “ΦΑΡΟΣ”