» Ο Δήμος μας συμμετέχει με τα Γυμνάσιά του στη «Διαστημική Εκπαίδευση – SPACE CAMP»

Ο Δήμος μας συμμετέχει με τα Γυμνάσιά του στη «Διαστημική Εκπαίδευση – SPACE CAMP»

 

Με ιδιαίτερη τιμή και περηφάνια ο Δήμος μας συμμετέχει για πρώτη φορά στην υλοποίηση προγράμματος Global Friendship Through Space Education” – Παγκόσμια φιλία μέσω της Εκπαίδευσης για το Διάστημα με τίτλο «Διαστημική Εκπαίδευση – SPACE CAMP».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συμμετοχή 12 νέων, ηλικίας 12-15 ετών, αριστούχων μαθητών από το 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο της πόλης μας, στο πρόγραμμα «Διαστημικής Εκπαίδευσης SPACE CAMP» διάρκειας 6 ημερών την περίοδο 6-12 Αυγούστου 2017, στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Ο στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της φιλίας των νέων των Βαλκανίων με τους Νέους όλου του Κόσμου μέσα από την εκπαίδευση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται στο χώρο του Space Camp Turkey, υποστηρίζεται από το Διεθνή Σύνδεσμο “Global Friendship Through Space Education” με έδρα την Καλιφόρνια ΗΠΑ, βασίζεται στα πρότυπα αντίστοιχα διαστημικά προγράμματα της NASA και τελεί υπό τη χορηγία της Μη Κυβερνητικής – Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Βαλκανική Αμφικτυονία», η οποία μέσω της κάλυψης υποτροφιών από το “Global Friendship Through Space Education” αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας των συμμετεχόντων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (διαμονή, διατροφή, εκπαίδευση).

Η κάλυψη των δαπανών μετακίνησης των συμμετεχόντων 12 νέων και 2 συνοδών, υπαλλήλων του Δήμου (ενός τοπικού συντονιστή -Local Coordinator του προγράμματος και ενός ακόμη συμμετέχοντα συνοδού από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας), πραγματοποιείται με την ευγενή χορηγία της εταιρείας Specifar Pharmaticeuticals.

Η αποστολή της ομάδας θα εκπροσωπήσει τον Δήμο μας αλλά και την χώρα, μεταφέροντας, εκτός των άλλων, σε όλους τους νέους άλλων χωρών τον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την σύγχρονη.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Did you like this? Share it:

© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!