Αυτός είναι ο αντίπαλος του Θρύλου – Με ποιους κληρώθηκαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

 

Το… εμπόδιο της Ριέκα καλείται να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός για να μπει στη φάση των ομίλων του Champions League όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (04/08) στη Νιόν.

Δεν είναι η καλύτερη δυνατή κλήρωση για τον Θρύλο, βάσει των ομάδων που ήταν υποψήφιες αντίπαλοι για τους ερυθρόλευκους, όμως σε κάθε περίπτωση τα πάντα στις διπλές αναμετρήσεις με τους Κροάτες εξαρτώνται από τους Πειραιώτες.

Πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και ρεβάνς στην Κροατία, αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει όσον αφορά τη σειρά των αναμετρήσεων. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 22 και 23 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτρια Κροατίας όταν αντιμετωπίσει τον Θρύλο στο πρώτο ματς, θα έχει ήδη άλλα 9 επίσημα ματς στα… πόδια της, εν αντιθέσει με τους ερυθρόλευκους που θα έχουν μόλις 2.

Η Ριέκα κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το τέταρτό της Κύπελλο την περασμένη σεζόν στην Κροατία. Ιδρύθηκε το 1946, χρώματά της είναι το άσπρο και το γαλάζιο, ενώ έδρα της το «Στάντιον Ρουγέβιτσα» (8.300 θεατές).

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νιου Σέιντς από την Ουαλία (2-0, 1-5) και έκανε την έκπληξη απέναντι στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0). Στον πάγκο της έχει τον Σλοβένο Ματίας Κεκ.

Ο Κροάτης διεθνής μέσος Φίλιπ Μπράνταριτς είναι μάλλον ο κορυφαίος της παίκτης. Το 1978 και το 1979 είχε αντιμετωπίσει τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Βαλκανικό Κύπελλο.

Όσον αφορά τώρα στις υπόλοιπες “μονομαχίες”, ο ΑΠΟΕΛ θα βρει στον δρόμο του τη Σλάβια Πράγας ενώ ενδιαφέρον σίγουρα παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις Νάπολι – Νις και Χόφενχαϊμ – Λίβερπουλ.

Η κλήρωση στο Europa League

Τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ του Europa League έμαθαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με το «τριφύλλι» να έχει την πιο δύσκολη αποστολή.

Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν με την ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο, που μαζί με την Έβερτον ήταν οι δύο ομάδες από το υπο-γκρουπ του που ήθελε να αποφύγει. Το πρώτο ματς -με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα- θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο στις 17 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 24 του ίδιου μήνα στη Χώρα των Βάσκων. Η πρώην ομάδα του Βαλβέρδε απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο τη ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου, με ισοπαλία στο πρώτο ματς (1-1) εκτός και άνετη νίκη με 3-0 στο Μπιλμπάο.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ (που επίσης ήταν στους ανίσχυρους) στάθηκε πιο τυχερή, καθώς κληρώθηκε με τη βελγική Κλαμπ Μπριζ, αποφεύγοντας από το υπο-γκρουπ της την πανίσχυρη Μίλαν, αλλά και τις πιο έτοιμες Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) και Κράσνονταρ (Ρωσία). Η ΑΕΚ θα ταξιδέψει στις 17 Αυγούστου στη Φλάνδρα για το πρώτο ματς και θα έχει τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Όπως και η ΑΕΚ, η Μπριζ αποκλείστηκε από τον γ’ προκριματικό του Champions League, από την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει την Έστερσουντ από τη Σουηδία, που έγινε γνωστή στην Ευρώπη επειδή άφησε εκτός τη Γαλατάσαραϊ του πρώην προποητή του «Δικεφάλου» Ιγκόρ Τούντορ. Το πρώτο ματς στην Τούμπα και η ρεβάνς στη Σουηδία, στις ίδιες ημερομηνίες με ΠΑΟ και ΑΕΚ.