«Ανοίγει» ξανά θέμα Δημοτικής Αστυνομίας ο Σκουρλέτης

“Νομίζω -και το έχουμε συζητήσει και με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ- ότι σε έναν άλλο χρόνο, άρα στο ορατό μέλλον, θα πρέπει να δούμε το θέμα πια της επανίδρυσης της δημοτικής αστυνομίας”, είπε ο υπ. Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης μιλώντας εχθές στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Και πρόσθεσε:

«Βεβαίως, γνωρίζουμε τους περιορισμούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον τομέα των προσλήψεων κ.λπ., αλλά φάνηκε τελικά πόσο καταστροφική ήταν αυτή η πολιτική σε μια πετυχημένη δομή στην αυτοδιοίκηση και σε σχέση με τη λειτουργία της πόλης και για την παράνομη στάθμευση, αλλά και όχι μόνο αυτό. Τελικά ήταν μια αντιμεταρρύθμιση. Μια αντιμεταρρύθμιση που την έκανε ο άνθρωπος που εμφανίζεται σήμερα ως οιονεί πρωθυπουργός και θέλει να έχει την ταμπέλα του μεγάλου μεταρρυθμιστή. Αναφέρομαι στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υπερασπίστηκε – τον είχα ακούσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη – και δεν βρήκε τίποτα να πει στους εκατοντάδες δημάρχους από κάτω για αυτή του την πράξη. Να πει ότι έσφαλα, ότι πιέστηκα, ότι μου έβαλαν το βέτο και το μαχαίρι οι θεσμικοί και έπρεπε να βρω κάποιους ανθρώπους να τους απολύσω…»

Σημειώνουμε πως πρόσφατα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή, είχε ζητήσει να πληροφορηθεί την άποψη της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το εάν ο Δήμος μας πρέπει να επανιδρύσει Δημοτική Αστυνομία.