Επιστολή του κ. Γιάγκα για τις δραστηριότητες στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας την Τετάρτη 19 Ιουλίου, το οποίο αφορούσε τις ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων προς τη Δημοτική Αρχή, κατέληγε, με ένα σχόλιο που αφορούσε τον κ. Γιάγκα σχετικά με την κατάθεση ΔΗΜΟΣΙΑ στοιχείων που θα ενίσχυαν την καταγγελία του περί παράνομης επαγγελματικής δραστηριότητας στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, όπως πρόσφατα είχε καταγγείλει.

Ο κ. Γιάγκας μας έστειλε την παρακάτω επιστολή και την αλληλογραφία του με τον κ. Δήμαρχο, τα οποία όμως δεν αποδεικνύουν τίποτα.

Εαν ο κ. Γιάγκας όντως διαθέτει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει και να τα καταθέσει παράλληλα στη Διοίκηση του Δήμου, ζητώντας από αυτήν να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Νόμο.

Έτσι ο κ. Γιάγκας θα προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε όσα ο κ. Γιάγκας μας έστειλε:

Επιστολή προς εμάς:

“Κύριε Βαμβακόπουλε,

Είστε έξυπνος άνθρωπος, αξιόλογος ρεπόρτερ και αδικείτε τον εαυτό σας με το να ζητάτε από μένα να σας καταθέσω στοιχεία που να αποδεικνύουν την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ από ιδιώτη με την άγνοια ή την ανοχή του Δήμου.

Ήδη έχετε κάνει έρευνα και γνωρίζετε τι ακριβώς συνέβη στο Μηχανουργείο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Τι περισσότερο θέλετε για να πειστείτε;

Στα δύο ερωτήματα που απηύθυνα στον κ. Καπλάνη με επιστολή στις 8/6/17, αλλά και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας των ερωτημάτων.

Παραδέχεται όμως στο Δημοτικό συμβούλιο ότι η Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ ΑΕ καταλαμβάνει έκταση πολλαπλάσια των τριών στρεμμάτων ακάλυπτου χώρου, που έχει ενοικιάσει, χωρίς να καταβάλλει επιπλέον, των 880 Ευρώ, μίσθωμα.

Ισχυρίστηκε ότι «εντός της δημοτικής έκτασης επί της Ελευθερίου Βενιζέλου 3, δεν υπάρχει άλλη μίσθωση» εκτός των όσων αναφέρει στην από 17/7/17 επιστολή του – απάντηση στα ερωτήματα που του έθεσα πριν από 40 μέρες (8/6/17).

Παραδέχθηκε επίσης ότι «ό,τι γίνονταν, γίνονταν εντός του Μηχανουργείου το οποίο στεγάζεται στο ίδιο που στεγάζεται και η ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ».

Το πρόβλημα είναι ακριβώς εδώ: Για την μεταλλουργική επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξε ο ιδιώτης Ι.Σ, εντός του χώρου του Μηχανουργείου (σας στέλνω φωτό) δεν υπήρχε μίσθωση. Άρα λειτουργούσε παράνομα.

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο, μετά την δική μου καταγγελία, τον εκδίωξαν «δεσμεύοντας» μάλιστα και μηχανήματα και τοποθέτησαν κλειδαριές. Εκεί έστειλε δήθεν τους αντιδημάρχους να καθαρίσουν το χώρο για να τον αξιοποιήσουν. Εμπλοκή με τον ένα ή άλλο τρόπο στη διαδικασία αυτή είχαν υπάλληλοι του Δήμου, εντεταλμένη σύμβουλος, αντιδήμαρχοι αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Επειδή ακριβώς εκεί στο μηχανουργείο ασκούνταν η επαγγελματική δραστηριότητα δεν σας επέτρεψε ο Δήμαρχος να επισκεφθείτε το χώρο, να κάνετε ΡΕΠΟΡΤΑΖ και να το φωτογραφίσετε.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κάλεσα τον κ. Καπλάνη να δείξει γενναιότητα και να παραδεχθεί την αλήθεια. Δεν το έκανε. Κρύφτηκε. Παρά το γεγονός ότι έκανε εκστρατεία να καλυφθούν τα ίχνη.

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Δεν έχω σκοπό να κάνω καριέρα δαιμόνιου ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ. Τον έλεγχο των πράξεων και παραλήψεων της Δημοτικής Αρχής προσπαθώ να κάνω. Αυτό επεσήμανα και στο Δημοτικό συμβούλιο. Η Δημοτική περιουσία δεν αξιοποιείται, δεν διαχειρίζεται σωστά, απαξιώνεται και έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι. Το Πάνθεον ερήμωσε και καταστρέφεται, η ΒΙΟΧΡΩΜ δεν αξιοποιείται, το JCB, μηχάνημα έργου, έκανε φτερά μέσα από το Γκαράζ του Δήμου, Η Δημοτική επιχείρηση και το ΚΕΦΑ λεηλατήθηκαν κατ’ επανάληψη. Η διαχείριση του δανείου επιβάρυνε τους πολίτες με δύο εκατομμύρια (2.000.000) ευρώ. Ο κινηματογράφος απαξιώνεται. Το κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» παραμένει κλειστό και φιλοξενεί λίγες παραστάσεις στο χρόνο. Μέτρα προστασίας και πρόληψης πουθενά. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πάμπολλα γεγονότα – παραδείγματα.

Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι θα συνεχίσω να ασκώ με συνέπεια το θεσμικό μου ρόλο. Γιατί πιστεύω ότι έτσι συμμορφώνεται και η Δημοτική αρχή. Για το καλό των Δημοτών και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

20/7/2017

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Σημ: Σας στέλνω την επιστολή μου προς τον Δήμαρχο, την απάντησή του και τις φωτογραφίες του μηχανουργείου εντός του οποίου γίνονταν σιδηρο-αλουμινοκατασκευές, για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ σας.”

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ:

Αγία Βαρβάρα 7/6/2017

Προς

Τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας

Κο Γεώργιο Καπλάνη

Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

  1. Πόσα τετραγωνικά μέτρα ακάλυπτου χώρου καταλαμβάνει σήμερα η Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ Α.Ε – GHELLASpA στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ; (Σημ.: Η Κ/Ξ J&P ΑΒΑΞ Α.Ε – GHELLASpA έχει ενοικιάσει 3 στρέμματα (3.000 τμ) έναντι μηνιαίου τιμήματος 880 Ευρώ).

Ποιος παρακολουθεί την υλοποίηση της σύμβασης; Καταβάλλει επί πρόσθετα μισθώματα; Σε ποιόν;

  1. Ποιος άλλος ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα σε στεγασμένο χώρο εντός της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ. Πόσο καιρό; Υπάρχει απόφαση παραχώρησης; Υπάρχει σύμβαση με το Δήμο; Καταβάλλονται ενοίκια; Σε ποιόν;

Τέλος παρακαλώ να μου γνωρίσετε εγγράφως όλες τις μισθώσεις που αφορούν σε χώρους της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ.

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΛΑΝΗ ΣΕ ΓΙΑΓΚΑ: