Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν οι εξής ερωτήσεις:

Βασιλάκος, σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο κ. Οικονόμου, ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί εναντίον του, σχετικά με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε. Δεν παρέλειψε επίσης να δηλώσει για μια ακόμη φορά, πως θα στραφεί νομικά εναντίον του.

Γιάγκας, επανήλθε στο θέμα των μισθώσεων που υπάρχουν στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, με αφορμή απάντηση που έλαβε από τον κ. Δήμαρχο, σε σχετική επιστολή του. Υποστήριξε πως ενώ έχει νοικιαστεί χώρος περί τα 3.200 τ.μ. σε εταιρεία που συμμετέχει στην κατασκευή του ΜΕΤΡΟ, η έκταση που καταλαμβάνει αυτή είναι μεγαλύτερη.

Επίσης επανήλθε στο θέμα της Επαγγελματικής Δραστηριότητας που υπήρχε στον χώρο, από άτομο το οποίο δεν είχε εκμισθώσει χώρο από το Δήμο. “Ο Δήμαρχος δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημά μου και δεν παραδέχεται πως υπήρξε τέτοια δραστηριότητα, δεν είχε τη γενναιότητα να το παραδεχτεί” κατέληξε. Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί ο Δήμος δεν παραχωρεί στις δημοτικές παρατάξεις χώρο στέγασης, όπως προβλέπεται.

Σιαραμπή, ζήτησε να πληροφορηθεί τι θα πράξει ο Δήμος σχετικά με την συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας με τον Πειραιά και τον σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγίας Μαρίνας η οποία είναι κακή και ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας, όπως επίσης και την ίδρυση και λειτουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Επίσης αναφέρθηκε στην άναρχη στάθμευση και παρκάρισμα οχημάτων ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των οχημάτων και προκαλούν συμφόρηση στους δρόμους.

Με την ευκαιρία ζήτησε να μάθει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στο ενδεχόμενο επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, στο Δήμο μας.

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης υποστήριξε: Για το θέμα της διένεξης Βασιλάκου και Οικονόμου, πως καλό είναι να πέσουν οι τόνοι. Όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων και πόσες ώρες λαμβάνει συνδικαλιστικές άδειες, ο κ. Καπλάνης είπε πως εάν καταθέσει γραπτό αίτημα προς τη Διοίκηση, ο κ. Βασιλάκος θα λάβει τις απαντήσεις.

Για το θέμα της ενοικίασης χώρου στη ΒΙΟΧΡΩΜ και εάν η εταιρεία καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από το συμφωνημένο, παραδέχτηκε πως όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ενημέρωσε το Σώμα πως η Τεχνική Εταιρεία ζήτησε άδεια να αποθηκεύσει πλακάκια που έγιναν εισαγωγή και θα χρησιμοποιηθούν σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ.

Η Εταιρεία μας έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν, κάνοντας την πρώτη εκτίμηση για τη στατικότητα της γέφυρας, όταν προέκυψε το πρόβλημα.

Έχει εξυπηρετήσει το Δήμο, επισκευάζοντας τα αποδυτήρια στο γήπεδο στα Ριμινίτικα, με ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες, όπως και την αποκατάσταση της σκάλας προς τα αποδυτήρια και άλλες εργασίες, όπου τις έχουν ζητηθεί.

Για τον λόγο αυτό θεώρησα σωστό και της επέτρεψα να χρησιμοποιήσει περισσότερο χώρο στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ, κατέληξε.

Όσον αφορά οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο, δεν υπήρξε ποτέ καμία, χωρίς άδεια του Δήμου, από οποιονδήποτε και ποτέ δεν υπήρξε κάποια ανάλογη, τόνισε, ολοκληρώνοντας την απάντησή του προς τον κ. Γιάγκα.

Όσον αφορά το θέμα του χώρου για τη στέγαση των Δημοτικών παρατάξεων ο κ. Καπλάνης ενημέρωσε τον κ. Γιάγκα πως πριν λίγες ημέρες για το θέμα αυτό ενημερώθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κ. Σωτηρόπουλος, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Για το θέμα του χώρου υποστήριξε πως ολοκληρώνονται οι εργασίες και πως το συντομότερο δυνατόν θα παραχωρηθεί το γραφείο.

Όσον αφορά το θέμα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας για τα δρομολόγια προς και από τον Πειραιά ενημέρωσε το Σώμα πως από κοινού με τους Δημάρχους Κορυδαλλού και Νίκαιας έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Συγκοινωνιών ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Σχετικά με την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας που έθεσε σαν ερώτημα η κ. Σιαραμπή, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος δήλωσε πως πρέπει να ασχοληθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου και εφόσον κρίνει απαραίτητο κάτι τέτοιο, θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση.

Σημειώνουμε πάντως πως ο κ. Γιάγκας ο οποίος τόσο με δηλώσεις προς την εφημερίδα μας, όσο και σε προφορικές τοποθετήσεις του, είχε δεσμευτεί πως θα δώσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, για την παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα η οποία υποστήριζε πως γίνονταν  στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, αμέσως μετά την απάντηση που θα ελάμβανε από τον κ. Δήμαρχο, ΔΕΝ έδωσε ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ, παρά την απάντηση που έλαβε από τον κ. Καπλάνη και παρότι του ζητήσαμε…