Η “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” του Δήμου, διαφωνεί με την ανακοίνωση του Προεδρείου κατά Βασιλάκου

Λάβαμε από την παράταξη εργαζομένων στο Δήμο μας “Δ.Α.Σ.” την παρακάτω ανακοίνωση που αφορά και την διένεξη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλάκου και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο μας κ. Οικονόμου και την δημοσιεύουμε όπως μας ζητήθηκε.

Σημειώνουμε πως ο κ. Βασιλάκος έχει ενημερώσει πως θα μηνύσει όσους υπογράφουν το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που έστειλε στην εφημερίδα μας το Σωματείο και δημοσιεύσαμε, ενώ έχει ζητήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης που αποφασίστηκε η έκδοση του εν λόγω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Συνάδερφοι. Την Τρίτη 11/7/2017 έγινε Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας.
Ως παράταξη βάλαμε Τρία θέματα για συζήτηση ενημέρωση.

1. Ανακοίνωση του κου Βασιλάκου 2. Συμβασιούχοι 3.Επιτροπή Υγιεινής

Θέμα:Ανακοίνωση του κου Βασιλάκου

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μία προσωπική κόντρα μεταξύ του κου Βασιλάκου επικεφαλής Δημοτικής παράταξης και του κου Οικονόμου πρόεδρου του Σωματείου μας και μέλος της παράταξης Συνδικαλιστικής Ανατροπής

Ως Δ.Α.Σ άμεσα απαντήσαμε στο email του Προέδρου, που ζητούσε την γνώμη μας στην ανάρτηση του κου Βασιλάκου στο Facebook:

«Ο Βασιλάκος Θεόδωρος πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες. 6 Ιουλίου στις 9:53 μ.μ. ·
Καλησπέρα. Στον αγώνα των εργαζομένων στο προγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι “με υπαλλήλους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, μπας και αξιωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τους μονιμοποίηση. Το ανεβάζω γιατί το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ήταν ΑΠΏΝ. Για άλλη μία φορά δείχνει το πραγματικό πρόσωπο, “δίπλα “Στα Προβλήματα Των Εργαζομένων. Ρε κλωτσιές που θέλετε εργατοπατέρες της ρουφιανιάς»

«Giorgos Oikonomou <goik1@yahoo.gr> Ιούλ 7 τις 6:22 μ.μ.
Προς Λιάρος Κουμής Panagiotis Peristeris Αγλαϊα Παπαθανασάκη Φωτεινή Πετρόγιαννη

Παρακαλώ για τη σύμφωνη γνώμη σας προκειμένου άμεσα να δημοσιοποιηθεί.
Σχέδιο Δελτίο Τύπου Σωματείου σε προσβολές του Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκου Θοδωρή

Απαντήσαμε:
«Panagiotis Peristeris <peristeris.pan@yahoo.gr> Ιούλ 7 τις 7:11 μ.μ. Προς goik1@yahoo.gr

Γιωργο. Προσωπικά δεν με εκφράζει η αντιπαράθεση ούτε οι χαρακτηρισμοί που αποδίδεται και στου Βασιλάκου την ανάρτηση και στο προσωπικό σου προσχέδιο. Εμείς ως παράταξη δεν συμφωνούμε με τον χαρακτήρα της απάντησης σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και θεωρούμε την σωστότερη απάντηση να έχει πολιτικό χαρακτήρα εφόσον ο Βασιλάκος βρίσκεται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο χρόνια Αντιδήμαρχος που συνεργάστηκε με αυτό το συγκεκριμένης σύνδεσης Σωματείο και έχει ζήσει την κοροϊδία των συναδέλφων του Βοήθεια από τις δικές  του κυβερνήσεις και Δημοτικές Διοικήσεις. Ζητάμε λοιπόν Δ.Σ την Δευτέρα στις 13.00»

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη 11/7 , ο πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι το Δελτίο τύπου το υπογράφουν τα τέσσερα μέλη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στο προεδρείο και ότι δεν ενημερώθηκαν όλες οι παρατάξεις λόγου του ότι ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ λείπει διακοπές!!

Ως παράταξη υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα καθενός εργαζόμενου να εκφράζεται ελεύθερα , αυτόνομα και ανεξάρτητα από εκβιασμούς. Εναντιωνόμαστε σε κάθε είδους προσωπικής χυδαιότητας και σε εκφράσεις φασιστικής ή ναζιστικής προπαγάνδας. Για εμάς οι εκβιασμοί από όπου και αν προέρχονται του τύπου «θα λογοδοτήσεις στην δικαιοσύνη» είτε από αιρετούς ή προϊσταμένους «θα σου κάνω αναφορά» είναι καταδικαστέοι εξ αρχής.

1.Την ανεξάρτητη έκφραση ως αρχή, την υπερασπιστήκαμε όταν ζητήσαμε από το μονοπαραταξιακό Προεδρείο της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, να έχουν όλες οι παρατάξεις και όλοι οι συνάδερφοι πρόσβαση στην περιουσία του Σωματείου μας (internet , εκτυπωτές , γραφεία κ.λ.π) .

Η Συνδικαλιστική Ανατροπή το αρνηθήκανε, γιατί θεωρούν τους συναδέρφους σπάταλους και ανεύθυνους.

2.Υπερασπιστήκαμε την συνάδερφο που καταδικάστηκε από την διοίκηση σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους για αναξιοπρεπής ή ανάρμοστη συμπεριφορά (4305/2014) σε αντίθεση με το προεδρείο , που ουσιαστικά μας κατηγόρησε ότι σκόπιμα παίρνουμε την θέση της μίας από τις δύο συναδέρφισσες που τσακωθήκανε!!!!! Αφελέστατη αντίληψη που δυστυχώς ενισχύει το ήδη θερμό κλίμα.

Εμείς την ίδια θέση θα παίρναμε αν η άλλη υπάλληλος καταδικαζόταν.

Για εμάς ο εχθρός είναι όσοι στηρίζουν και εφαρμόζουν τους αντιυπαλληλικούς νόμους της Ε.Ε-ΣΥΡΙΖΟ –ΑΝΕΛ και όχι μία ατυχής προσωπική διένεξη δύο συναδέρφων μας

Συνάδερφοι δεν μας αξίζει τέτοια ζωή στο ωράριο εργασίας μας , να εργαζόμαστε σε ένα κλίμα καχυποψίας το οποίο σκόπιμα καλλιεργείτε ανάμεσα στην παλιά νομενκλατούρα που θέλει να επανέρθει και στην ήδη ανερχόμενη.

Η μη ξεκάθαρη αρχική θέση του κου Βασιλάκου εναντίον όλου του Σωματείου και η επόμενη εκβιαστική συμπεριφορά, «ποιος υπογράφει αυτό το κείμενο για να λογοδοτήσει» πιστεύουμε ότι δεν αρμόζει σε πολιτικό πρόσωπο εφόσον η αντιπαράθεση είναι καθαρά προσωπική εναντίον του κου Οικονόμου , έχοντας βέβαια αναφαίρετο το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά ξεκάθαρα από ποιόν.

Σίγουρα το Σωματείο των Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας δεν αποτελείται από «ρουφιάνους».

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι πολίτες της πόλης μας , οικογενειάρχες που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες και αρκετές φορές επικίνδυνες. Με ελάχιστο προσωπικό προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου μας.

Θυμίζουμε ότι η σημερινή κατάντια και κρίση , οι ελλείψεις προσωπικού , οι μη ουσιαστικοί Ο.Ε.Υ που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης μας , ήταν αποτέλεσμα της παλιάς Διοίκησης του Δήμου.

Στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ως μέλος του και αρκετές φορές αντιδήμαρχος και σε απόλυτη συνεργασία με το υπάρχον Προεδρείο του Σωματείου της τότε ΠΑΣΚΕ και σήμερα της Συνδικαλιστικής Ανατροπής.

Αν λοιπόν τώρα είναι «εργατοπατέρες ρουφιάνοι» τα ίδια πρόσωπα , τότε τι ήταν?

Για εμάς και το έχουμε πολλάκις αναφέρει, το Σωματείο αυτό είναι Εργοδοτικό, στηρίζει απόλυτα και από κοινού τις επιλογές της εκάστοτε Διοίκησης, συνδιοικεί, ταυτίζεται πλήρως μαζί της.

Παλιά ως ΠΑΣΚΕ έλυνε τα προβλήματα στα γραφεία των εκάστοτε ΠΑΣΟΚΩΝ υπουργών τώρα εναγωνίως προσπαθεί να «ξανακάτσει» στις ίδιες καρέκλες «συνεννόησης» αφού ως ΠΟΕ-ΟΤΑ ψάχνει «εξηγήσεις από τους υπουργούς» για την επαίσχυντη κοροϊδία των Συμβασιούχων. Αυτό φάνηκε καθαρά από τις δηλώσεις τους που έβρισκαν θετικά σημεία στις τροπολογίες που απέλυαν τον κόσμο, ακόμα και μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα που δήλωναν ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη συζήτηση καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες. Όμως ακόμα και αυτή η τακτική της δεν άντεξε για πολύ. Αμέσως μετά τη λήξη των συγκεκριμένων μορφών κινητοποιήσεων, στο σχέδιο της ανακοίνωσης που θα έβγαζε, η λέξη μονιμοποίηση ξεχάστηκε και ξανά θυμήθηκε την τακτοποίηση των εργαζομένων.

Από την άλλη μεριά η ανακοίνωση του Προεδρείου του Σωματείου μας, προσβάλει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από την πρώτη της, κιόλας πρόταση και σίγουρα δεν εκφράζει το ήθος των εργαζομένων του Δήμου μας (https://proodeutiki.gr/?p=31727).

Θέμα: Συμβασιούχοι

Απλά ενημερωθήκαμε ότι έγινε τροποποίηση του Ο.Ε.Υ!!! και ότι η επόμενη μπορεί να γίνει μετά την διετία.

Η θέση του Σωματείου, η θέση των παρατάξεων, η θέση των συναδέρφων δεν υπήρξε πουθενά , οι ανάγκες σε υπαλλήλους στα άλλα τμήματα δεν υφίστανται. Για μία ακόμα φορά τρέχουμε να προλάβουμε ημερομηνίες.

Έτσι λοιπόν ο Δήμος θα προχωρήσει:

Άμεσα για την κάλυψη των 4 υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στην Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κλάδο ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων…………… Καθώς επίσης, την κάλυψη 2 υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού στην Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Κλάδο Οδοκαθαριστών

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. του Δήμου στην οποία προβαίνουμε με τη σχετική σημερινή μας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κάλυψη των (8) κενών οργανικών θέσεων στην Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στον Κλάδο Εργατών Καθαριότητας που θα συσταθούν .

Στην συνέλευση του Συνδικάτου Ο.Τ.Α της Δευτέρας 17/7 αποφασίσαμε την συνέχιση των αγώνων υποστήριξης στους απολυμένους συναδέρφους μας στην Μάνδρα , στην Αθήνα κ.λ.π με παρεμβάσεις στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια.

Δύο ακόμη εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας, λίγες μέρες μετά την απόλυση 83 εργαζομένων στο Δήμο. Πρόκειται για δύο εργαζόμενες καθαρίστριες σε παιδικούς σταθμούς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.  Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ στο Δήμο Αθήνας σημειώνει:

«Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά, ότι στο βωμό της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, αυτή της υποστελέχωσης και εντατικοποίησης της δουλειάς, θυσιάζονται όχι μόνο οι θέσεις εργασίας, αλλά και η ίδια η υγεία και η ζωή των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους, ο αγώνας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς να γίνει υπόθεση όλων μας. Να ορθώσουμε τοίχος στις απολύσεις, να μην κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Θέμα: Επιτροπή Υγιεινής

Η επιτροπή Υγιεινής είναι ανύπαρκτη , Τεχνικός Ασφαλείας δεν υφίσταται.

Ζητήσαμε ξανά και άμεσα , να ενεργοποιηθεί, όλη η τριμελής επιτροπή Κατιφεδένιος , Οικονόμου και Περιστέρης .

Η επιτροπή και ο Ιατρός Εργασίας , να καταγράψουν τα προβλήματα σε όλους τους χώρους άμεσα μέσα στην εβδομάδα ,μετά το Δ.Σ κάτι που δεν έγινε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος μας είπε την Δευτέρα 17/7 ότι είχε φόρτο εργασίας και δεν μπορούσε να το οργανώσει. Ζητήσαμε να γίνει την Τετάρτη 19/7 προφανώς για κάποιους λόγους ούτε αυτό έγινε.

Δυστυχώς ο ρόλος της επιτροπής είναι υπό τον έλεγχο του Προέδρου του Σωματείου που μόνος του , κρίνει , αποφασίζει και δεν ξέρουμε εάν ενημερώνει και τον Πρόεδρο της επιτροπής (κο Κατιφεδένιο) , για τις επιλογές του.

Συνάδερφοι προστατεύστε τους εαυτούς σας , καταγγείλετε ελλείψεις , ενημερώστε μας για τις συνθήκες εργασίας σας και εναντιωθείτε σε οποιαδήποτε παράλειψη. Φτάνουν πια τα ατυχήματα και οι θάνατοι των συναδέρφων μας.

Μην ζητάτε χάρες απαιτείστε τα δικαιώματα σας.

18/7/2017