Ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στην Αγία Μαρίνα,στην πόλη μας

 

Με την λιτάνευση της Iεράς εικόνας και του τιμίου λειψάνου της Αγίας Μαρίνας στους γύρω δρόμους, ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της στην πόλη μας.

Το πρωί ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο μετόχι της Αγίας Μαρίνας, παρουσία πλήθους πιστών παρά την παρατεταμένη βροχόπτωση. Της Θείας Λειτουργίας προεξήχε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Πεντέλης κ. Ιωάννης.

Τελέστηκε μεθέορτιος Εσπερινός χορωστατούντος του Μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του στα προπύλαια του Ναού, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τη φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Αιγάλεω, τους βρακοφόρους και τις κοπέλες με τις παραδοσιακές φορεσιές του συλλόγου Κρητών Αγίας Βαρβάρας, που συνόδευσαν την Εικόνα, τους δημάρχους Αγίας Βαρβάρας κ.  Καπλάνη και Αιγάλεω κ. Μπίρμπα , καθώς και τον αντιδήμαρχο Αγίας Βαρβάρας  κ. Σαββίδη.

Επίσης ευχαρίστησε τους ιερείς που συμμετείχαν αλλά και τον προιστάμενο του Ναού π. Ανδρόνικο Αλεξάκη. Τέλος ευχαρίστησε τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Μπάλαμαντ, μιας μικρής πόλης του Λιβάνου, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα με σκοπό την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και που σήμερα έψαλλαν ύμνους στην αραβική γλώσσα. Τους ευχήθηκε μάλιστα, δύναμη και σύντομα ειρήνη στον τόπο τους.

Από τις αρχές του μήνα έχουν πραγματοποιηθεί στο Μετόχι της Αγίας Μαρίνας, βελτιωτικές εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Συγκεκριμένα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τσιμεντένιας κλίμακας με σιδερένια κουπαστή από την οπίσθια πλευρά του Ναού, ενώ έχει γίνει καλλωπιστική παρέμβαση με φυτά και ξύλινη περίφραξη στο χώρο της βεράντας πλευρικά του Ναού.

ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ORTHODOXIA INFO