Προμήθεια υπέρ τραπεζών από την Παρασκευή για την πληρωμή φόρων

Από την ερχόμενη Παρασκευή τίθεται σε ισχύ η καταβολή προμήθειας υπέρ των τραπεζών για όσους προσέρχονται στα ταμεία, ώστε να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης με προμήθεια θα επιβαρυνθεί και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και του ΕΝΦΙΑ, η οποία θα γίνεται στην τράπεζα με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, μέτρο από το οποίο εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι 80% και άνω καθώς και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, από την Παρασκευή θα υπάρχει χρέωση στα γκισέ των τραπεζών και για τις παρακάτω συναλλαγές:

1. Πληρωμή Eνιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) και Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π.) μη ρυθμισμένων, μέσω καταστήματος με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, των φυσικών προσώπων που τη στιγμή της συναλλαγής που δεν ανήκουν σε κάποια από τις κάτωθι συγκεκριμένες ομάδες:

– άνω των 70 ετών

– άτομα σε δικαστική συμπαράσταση

– άτομα που παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω

– κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή ή από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή.

2. Πληρωμή τελών κυκλοφορίας μέσω καταστήματος από φορολογούμενους που δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό στην τράπεζα εξόφλησης.

3. Όλες τις άλλες πληρωμές που αφορούν οφειλές (βεβαιωμένες ή μη) προς την ΑΑΔΕ.

πηγή:Aftodioikisi.gr