Xάκερς στην ευχέρεια του ΣΔΟΕ για το σαφάρι στα νησιά

Με «όπλο» την εξειδικευμένη τεχνολογία η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξορμά στα νησιά αλλά και στις παράλιες της ηπειρωτικής χώρας.

Τρεις χάκερς εντάχθηκαν πλέον στην δύναμη του Ελεγκτικού Μηχανισμού προκειμένου να εντοπίζουν «πειραγμένα» λογισμικά σε ταμειακές μηχανές. Ήδη την περασμένη εβδομάδα ο ένας από τους τρεις χάκερς συνοδευόμενος από άνδρες του ΣΔΟΕ «μπούκαρε» σε γνωστή ψαροταβέρνα των νοτίων προαστίων και έκαναν «φύλλο και φτερό» την ταμειακή μηχανή βγάζοντας…λαβράκι. Τσεκάροντας το αρχείο της φορολογικής μνήμης για ένα χρόνο από 01/07/2016 έως 18/06/2017 διαπίστωσαν ότι είχαν «σβηστεί» αποδείξεις ύψους 287.000 ευρώ! Επιτόπου επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ και λουκέτο στο μαγαζί για 2 μέρες.

Οι φετινές εξορμήσεις των ελεγκτικών αρχών δεν θα μοιάζουν με τις προηγούμενες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι έλεγχοι θα γίνονται ξαφνικά και οι υπάλληλοι που θα συμμετέχουν στα συνεργία θα μαθαίνουν τον τόπο προορισμού – ελέγχου λίγες ώρες πριν φτάσουν εκεί, ενώ την τελευταία στιγμή θα γνωρίζουν και την κατηγορία των επιχειρήσεων που θα ελεγχθούν (ταβέρνες, μπαρ, beach bar, καντίνες, φούρνοι κ.ά.). Έτσι, η ηγεσία της φορολογικής διοίκησης προσπαθεί να βάλει τέρμα στο σύστημα «σύρμα», καθώς πριν φτάσουν τα προηγούμενα χρόνια οι ελεγκτές, μαγαζάτορες και ενδιαφερόμενοι είχαν ειδοποιηθεί και εμφανίζονταν «παναγίες».

Άλλη μια ιδιαιτερότητα – καινοτομία των φετινών ελέγχων που θα αγγίξουν τους 15.000 μέχρι τέλος Σεπτέμβριου, είναι το διπλό «φορολογικό σκούπισμα» των επιχειρήσεων που διαπιστώνονται παραβάσεις. Δηλαδή όταν ο πρώτος έλεγχος εντοπίσει οποιαδήποτε φορολογική παράβαση, τότε ένα 2ο συνεργείο επισκέπτεται την επιχείρηση και αρχίζει το «ξεσκόνισμα» που μπορεί να φτάσει και 4 χρόνια πριν, και βέβαια, η «λυπητερή» που θα ακολουθήσει θα είναι ηχηρή.

Στα μέσα μάλιστα Ιουνίου ολοκληρώθηκαν και τα σεμινάρια των ελεγκτών που πραγματοποιήθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσοδών και το Ινστιτούτο Επικοινωνίας. Αυτά αφορούσαν τη διαχείριση αντιδράσεων και κρίσεων κατά τη διάρκεια των ελέγχων (είναι νωπές οι εικόνες προπηλακισμού και βιοπραγίας σε βάρος των ελεγκτών τα προηγούμενα χρόνια) αλλά και βασικά μαθήματα αυτοάμυνας.

πηγή: newsbomb.gr