» Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς κλιματισμό λειτουργούν νοσοκομεία – Ποια είναι

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς κλιματισμό λειτουργούν νοσοκομεία – Ποια είναι

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το προσωπικό των νοσοκομείων και νοσηλεύονται οι ασθενείς σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τη στιγμή που ένας μεγάλος καύσωνας είναι προ των πυλών, καταγγέλλει με ανακοινώσεις της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε πολλά νοσοκομεία ο κεντρικός κλιματισμός είναι χαλασμένος λόγω έλλειψης συντήρησης.

«Έπρεπε ο υδράργυρος να χτυπήσει 40 βαθμούς κελσίου για να γίνει προσπάθεια δήθεν επισκευής. Το χειμώνα γιατί δεν έγινε με δεδομένο ότι τα Νοσοκομεία Πολάκη είναι πλεονασματικά;», αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία «όχι μόνο δεν διαθέτουν κεντρικό κλιματισμό δεν διαθέτουν ούτε καν ένα κλιματιστικό. Μόνο κάποιους ανεμιστήρες».

Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι δεν υπάρχει κλιματισμός ακόμα και σε θαλάμους νοσηλείας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων «είτε γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου μηχανήματα, είτε γιατί είναι χαλασμένα και δεν έγινε έγκαιρα συντήρηση λόγω έλλειψης κονδυλίων». «Αν είναι δυνατόν!!! Θάλαμοι νοσηλείας με καθηλωμένους Ασθενείς στα τέσσερα στο κρεβάτι τους με 43ο κελσίου και να μην έχουν κλιματισμό. Κόλαση! Συνθήκες χειρότερες των φυλακών», σχολιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι ασθενείς των εν λόγω κλινικών θα υποφέρουν τις επόμενες ημέρες του καύσωνα».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ συνοδεύει τις ανακοινώσεις με φωτογραφικό υλικό από τα χαλασμένα κλιματιστικά και με αναλυτικό κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον κλιματισμό νοσοκομεία τόσο στην επαρχία όσο και στην Αθήνα.

Ενδεικτικά Νοσοκομεία της Αθήνας με προβλήματα στον κλιματισμό:

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Στο κτίριο Ν4 υπολειτουργεί ο κεντρικός κλιματισμός. Δεν αποδίδει. Στο κτίριο αυτό στεγάζονται η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, το Αιμοδυναμικό, δύο Παθολογικές κλινικές και μία Πνευμονολογική κλινική.

ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Τα κλιματιστικά υπολειτουργούν. Είναι ασυντήρητα, χαλασμένα. Τρέχουν νερά και τα μαζεύει με πανιά ή σφουγγαρίστρες το προσωπικό.

ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Δεν διαθέτουν κλιματισμό πάνω από 30 θάλαμοι νοσηλείας λόγω βλάβης των κλιματιστικών και έλλειψη ψυκτικών να τα επισκευάσουν.

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ: Πάνω από 30 θάλαμοι Νοσηλείας δεν διαθέτουν καθόλου κλιματισμό λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Τώρα έγινε προσπάθεια παραγγελίας αλλά η τοποθέτηση θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Που να βρεθούν χρήματα σε ένα Νοσοκομεία με αναιμικό προϋπολογισμό.

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Ελλιπέστατος κλιματισμός στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στους χώρους αναμονής Ασθενών και τα ιατρεία. Είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν αποδίδει λόγω κατασκευαστικών λαθών και υπερανάπτυξης του Νοσοκομείου Ασθενείς έκτακτα περιστατικά ταλαιπωρούνται περιμένοντας 8 ώρες στην αναμονή να εξεταστούν, υποφέροντας ταυτόχρονα και από τη ζέστη. Οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν υγειονομική βόμβα. Ζητάνε εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα να μην εφημερεύσει το Νοσοκομείο την ερχόμενη Παρασκευή. Ακόμη και η ΜΕΘ δεν έχει επαρκή κλιματισμό. Τι άλλο θα δούμε!!! Επίσης κλιματισμό δεν διαθέτουν τα πλυντήρια και άλλοι χώροι εργασίας των υπαλλήλων.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου για την κατάσταση του κλιματισμού σύμφωνα με την άποψη των υπευθύνων του Νοσοκομείου: Το κεντρικό σύστημα κλιματισμού δεν αποδίδει στο κτίριο επειδή η ισχύς δεν μπορεί να καλύψει την ανάπτυξη 140 κλινών και των Διοικητικών υπηρεσιών. Είναι άρτια συντηρημένο και δρομολογήθηκε η αγορά νέου συμπληρωματικού μηχανήματος για την οριστική λύση του θέματος. Ειδικά σε δύο κλινικές υπάρχει πρόβλημα όταν οι θερμοκρασίες αγγίζουν υψηλά επίπεδα 39ο – 40ο βαθμούς κελσίου.

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:

© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!