» Να έχει δικά της συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, η δυτική Αθήνα – Αττική (άρθρο του Θ. Μπιζά)

Να έχει δικά της συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, η δυτική Αθήνα – Αττική (άρθρο του Θ. Μπιζά)

Με αφορμή την συζήτηση που άνοιξε μετά την δημοσίευση της μελέτης για τα ανενεργά λατομεία, ας ξανασκεφτούμε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα για την δυτική Αθήνα – Αττική, αν το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο ΕΔΣΝΑ είχαν αποδεχτεί τις προτάσεις για την σύσταση διαφορετικών διαχειριστικών ενοτήτων (Δ.Ε).

Η δυτική Αθήνα – Αττική με 13 δήμους και 675.000 πληθυσμό, το 2016 είχε 327.000 τόνους αστικά απόβλητα σε σύμμεικτη μορφή (πράσινο κάδο).

Σκεφτείτε πόσο πιο εύκολο θα ήταν, αυτή η Δ.Ε να μειώσει τις ποσότητες των συμμείκτων και από 327.000 τόνους να τις φτάσει στις 150.000 τόνους.

Να έχει δικά της συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, τα δικά της προγράμματα διαλογής στην πηγή, τις δικές της μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων και υπολειμματικών συμμείκτων και δικό της χώρο τελικής διάθεσης υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ).

Όμως όταν τα λέγαμε εμείς αυτά, μας κατηγορούσαν ως υπονομευτές που δεν θέλουμε να εγκριθεί το ΠΕΣΔΑ…

Σε ότι με αφορά , επέμενα και θα εξακολουθώ να επιμένω. Αν η δυτική Αθήνα – Αττική γίνει μια Δ.Ε, τότε μπορεί να λύσει μόνη της τα δικά της προβλήματα .

Η δυτική Αθήνα – Αττική δεν μπορεί πλέον να δέχεται τα σκουπίδια όλης της Αττικής.

Αυτό είναι και κοινωνικά άδικο, είναι και αδιέξοδο.

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς.

Πηγή:Antilogos

Did you like this? Share it:

© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!