Τον Αύγουστο έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ

Έρχονται τον Αύγουστο τα νέα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ. Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από το φθινόπωρο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό , ότι τουλάχιστον οι φτωχότεροι των ιδιοκτητών θα έχουν κάποια ελάφρυνση, ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι, τελικά, ίδιος και απαράλλακτος με τον αντίστοιχο του 2016.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxis μέσα στον Αύγουστο και ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε 4 ή 5 μηνιαίες δόσεις.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα:

Ο ΕΝΦΙΑ του 2017 θα υπολογιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και ο περσινός και το μόνο το οποίο θα εξεταστεί είναι το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στην περιουσιακή κατάσταση του κάθε ιδιοκτήτη (αγορές,πωλήσεις , γονικές παροχές, κληρονομιές κ.λ.π.).

Δεν θα επιβληθεί συμπληρωματικός στα αγροτεμάχια , κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες γης θα απαλλαγούν και φέτος από επιβαρύνσεις συνολικού ύψους τουλάχιστον 250.000.000 ευρώ.

Θα εξεταστεί την τελευταία στιγμή το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ έως και τον Ιανουάριο του 2018, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν ταυτόχρονα και ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τέλη κυκλοφορίας.