Οι μουσικές εκδηλώσεις στο ΜΕΓΑΡΟ ξεκίνησαν με …Santa Barbara guitar orchestra

Ξεχωριστή ήταν η τιμή για την πόλη μας γενικότερα, αλλά ιδιαίτερα για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, την γνωστή πέρα από τα σύνορα του Δήμου μας  Santa Barbara guitar orchestra, ότι οι φετινές μουσικές εκδηλώσεις στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής Ελλάδος, άνοιξαν με εκείνους και τις μοναδικές μελωδίες τους την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 (η φωτογραφία είναι από εκεί).

Άλλα κομμάτια τους σε χαλαρώνουν. Άλλα σε απογειώνουν και άλλα σε ταξιδεύουν.

Σε κάθε περίπτωση σε συναρπάζουν.

Μπράβο σε όλους. Καθηγητές, Μαθητές, Δημοτικό Ωδείο.

Διεύθυνση ορχήστρας – σολίστ κιθάρας Αλέξανδρος Παπαρίζος.

Η Santa_Barbara_Guitar_Orcheatra αποτελείται από τους:

● Άγγελος Πίνας
● Γιάννης Καπαθανασιάδης
● Χρήστος Βερτσάνης
● Νικόλας Σαμαράς
● Χρήστος Ανδριανός
● Μιχάλης Τσακίρογλου
● Δημήτρης Τσάμπρας
● Στέλιος Παναρίτης
● Δημήτρης Νάτσος
● Κωνσταντίνα Καραμπετσάνη
● Αναστασία Σταύρου
● Σταυρούλα Χαλκιά
● Έφη Χουρσόγλου
● Μαρία Αλτιπαρμάκη
● Φωτεινή Χρυσοχοΐδη
● Διονυσία Γιανικάκη
● Λάμπρος Μίχος
● Μανώλης Παπαδημητρίου
● Ιωάννα Τσακίρογλου

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (38 το 2016).

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων που αυτά τα 18 χρόνια, έχουν παρακολουθήσει πάνω από 2.000.000 θεατές, ενώ σε ετήσια βάση, τις παρακολουθούν περίπου 150.000 θεατές πανελλαδικώς, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, ενώ αυτό που κάνει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μοναδική είναι η συμμετοχή ιδιωτών πολιτών.