Σκληρή απάντηση Γιάγκα στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, για τη ΒΙΟΧΡΩΜ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας, μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου κ. Καπλάνη στην εφημερίδα μας σχετικά με την επαγγελματική δραστηριότητα που σημειώνεται όπως ο κ. Γιάγκας υποστήριξε στην “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και τις οποίες δημοσιεύσαμε εχθές, ο κ. Γιάγκας μας έστειλε την παρακάτω επιστολή, αντικρούοντας τον κ. Δήμαρχο.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν με την υπόθεση της άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Ή ο κ. Καπλάνης όντως δεν γνώριζε ότι το χώρο του μηχανουργείου εκμεταλλευόταν ιδιώτης προς όφελός του, ή το γνώριζε και το κάλυπτε. Και στις δύο περιπτώσεις είναι μεμπτό και επικίνδυνο. Και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής τεράστια…

Εξάλλου από την απάντησή του στα ερωτήματά σας και κυρίως τις ενέργειες των τελευταίων ημερών, καταδεικνύεται και ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται ότι κάτι επιλήψιμο συμβαίνει. Και τούτο διότι:

ΤΩΡΑ, μετά τη δική μου επιστολή, και μετά από 8 χρόνια στη Δημαρχία, θυμήθηκε να αξιοποιήσει το χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και έστειλε τους δύο Αντιδημάρχους να φροντίσουν για τον καθαρισμό του μηχανουργείου; Η αξιοποίηση της ΒΙΟΧΡΩΜ ξεκίνησε από την καθαριότητα του μηχανουργείου; Τέτοια σύμπτωση;

Μήπως αυτή η ενέργεια έγινε με σκοπό να απομακρυνθεί εσπευσμένα ο ιδιώτης και να εξαφανιστούν τα ίχνη, για να μπορεί ο κ. Καπλάνης να χρησιμοποιεί ενεστώτα χρόνο; «Τώρα δεν στεγάζεται….».

Πώς ο κ. Καπλάνης εστιάζει την απάντησή του στο μηχανουργείο; Εγώ αναφέρομαι στην επιστολή μου σε «στεγασμένο χώρο». Ο ίδιος αποκαλύπτει τον επίμαχο χώρο.

Αφού είναι κατηγορηματικός ότι δεν συνέβαινε τίποτα μεμπτό σε στεγασμένο χώρο, γιατί ανέθεσε στις υπηρεσίες να «ψάξουν πόσοι και ποιοί Αντιδήμαρχοι γνώριζαν τι υπάρχει στο χώρο»; Αμφιβάλλει για κάποιον;

Γιατί, αφού τα πράγματα είναι όπως ισχυρίζεται ο κ. Καπλάνης, αρνήθηκε να σας επιτρέψει να επισκεφθείτε το χώρο, να βγάλετε φωτογραφίες και να κάνετε την έρευνα για την εφημερίδα σας; Τι φοβάται ότι θα ανακαλύψετε;

Δεν νομίζω ότι εκεί κρύβονται μυστικά που μπορεί να αξιοποιήσει ο ανταγωνισμός και η επιχειρηματική κατασκοπία. Μήπως όμως αποκαλυφθεί η αλήθεια; Και η αλήθεια είναι μία και γνωστή πλέον σε πολλούς. Η παραδοχή της βεβαίως απαιτεί γενναιότητα. Με παιδαριώδεις ισχυρισμούς και ενέργειες δεν μπορεί να συγκαλυφθεί.

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Δεν είμαι ούτε ΡΕΠΟΡΤΕΡ, ούτε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ. Προσπαθώ να ασκήσω με τον καλύτερο τρόπο το θεσμικό μου ρόλο και τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο λαός της Αγίας Βαρβάρας. Το ρόλο του ελέγχου των πράξεων της Δημοτικής Αρχής. Το καθήκον αυτό, η παράταξή μου και εγώ, θα το υπηρετήσουμε με συνέπεια και σταθερότητα.

Γι αυτό το λόγο περιμένουμε τις έγγραφες απαντήσεις του Δημάρχου προς τον οποίο απευθύναμε τα ερωτήματα. Προς το παρόν αναμένουμε.

16/6/2017
Μιχάλης Γ. Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ