Ένα “Κέντρο” με σπουδαία δουλειά λειτουργεί από το Δήμο μας

Ένα “Κέντρο” με σπουδαία δουλειά λειτουργεί από το Δήμο μας.

Πρόκειται για το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Δημοτικού Γκαράζ στην οδό Σιπύλου.

Επισκευτήκαμε τον χώρο και σχηματίσαμε μια γρήγορη άποψη με την βοήθεια μιας ευγενικής εργαζόμενης σε αυτό, η οποία υπήρχε εκεί, με τέσσερις πέντε φιλοξενούμενες γυναίκες, στην κεντρική αίθουσα του ΚΗΦΗ, την Παρασκευή 16 Ιουνίου το μεσημεράκι.

Το Κέντρο απασχολεί 5 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων όπως Επιμελητές Κοινωνικής Πρόνοιας, νοσηλεύτριες κ.ά.

Σε αυτό βρίσκουν οι συμπολίτες μας ένα στέκι για να περνάνε τις πρωινές ώρες τους.

Λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Συνήθως οι ηλικιωμένοι προσέρχονται με οικίους τους, αλλά εάν χρειαστεί ο Δήμος τους παραλαμβάνει από το σπίτι τους και τους μεταφέρει στο “ΚΕΝΤΡΟ” όπως επίσης φροντίζει για την επιστροφή τους, μας εξηγεί ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος ο οποίος είναι υπεύθυνος από πλευράς Δήμου για την λειτουργία του.

Το ΚΗΦΗ έχει άλλο αντικείμενο δράσης σε σχέση με τα ΚΑΠΗ, αφού οι φιλοξενούμενοι σε αυτό έχουν νοητικά ή κινητικά προβλήματα, άνοια  και ορισμένοι εξ αυτών χρειάζονται βοήθεια για τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα οι ειδικοί προσπαθούν να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν π.χ. από Αλσχάϊμερ, να το αντιμετωπίσουν ή να καθυστερήσουν το μέγεθος της πάθησης.

Στους φιλοξενούμενους προσφέρεται τοστ και χυμός.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που πηγαίνουμε φαγητό στα σπίτια ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν και έχουν ανάγκη από τροφή, που παρασκευάζεται στο Κ.Ε.Φ.Α., στην Πλατεία Μακρυγιάννη, μας εξηγεί ο κ. Ανδρέας Λεωτσάκος.

Όσον αφορά τον αριθμό των φιλοξενούμενων στο “Κέντρο”, αυτός αυξομειώνεται κατά διαστήματα. Υπάρχουν εποχές που ο αριθμός πλησιάζει τα δεκαπέντε άτομα και άλλοι περίοδοι που ο αριθμός πέφτει σε μονοψήφιο νούμερο, μας ενημέρωσε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΚΗΦΗ, ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, πρέπει να απευθύνονται σε αυτό. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5690485, εσωτερικό 6.

Θα εκτιμηθεί το είδος του προβλήματος που έχει το άτομο προς ένταξη στα προγράμματα του ΚΗΦΗ και θα προωθηθεί το αίτημα που θα υποβληθεί.