Καπλάνης: “Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και καμία παράνομη δραστηριότητα στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ”

Εχθές σε συνάντησή μας με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάγκα τον ρωτήσαμε για το ενδιαφέρον του για την π. ΒΙΟΧΡΩΜ, και την επιστολή που έχει στείλει στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες που υπάρχουν στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ και σε ποιούς ο Δήμος έχει παραχωρήσει – νοικιάσει χώρους και κτίρια.

Ο κ. Γιάγκας υποστηρίζει πως στο χώρο υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα που έχει να κάνει με εργασίες μετάλλου (σιδεράδικο) εδώ και καιρό, γιαυτό και το ερώτημά του προς τον κ. Καπλάνη.

Μάλιστα υποστήριξε πως έχει στοιχεία και αποδείξεις για τα παραπάνω (υποθέτουμε πως θα έχει στην κατοχή του φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ή κάποιο άλλο αναμφισβήτητο στοιχείο), του ζητήσαμε να μας δώσει ή δείξει κάποιο στοιχείο, αλλά αρνήθηκε ευγενικά.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον ενημερώσαμε για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γιάγκας.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοια δραστηριότητα στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Σε νέα μας πρόκληση προς τον κ. Γιάγκα, λίγο αργότερα, να μας δώσει κάποιο στοιχείο από εκείνα που υποστηρίζει πως έχει, ενημερώνοντάς τον βεβαίως για την απάντηση που μας είχε δώσει ο κ. Καπλάνης, μας δήλωσε πως θα περιμένει πρώτα την απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή του και κατόπιν θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει.

Σήμερα επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και του θέσαμε εκ νέου αυτά που υποστηρίζει ο κ. Γιάγκας.

Ο κ. Καπλάνης ήταν απόλυτος και σαφής: “ΚΑΜΙΑ Επαγγελματική δραστηριότητα που να έχει σχέση με σιδεράδικο ή παρεμφερή δραστηριότητα δεν στεγάζεται στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Οι δραστηριότητες που υπάρχουν στον χώρο είναι νόμιμες και υπάρχουν επίσημα συμφωνητικά με το Δήμο.

Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που υποστηρίζονται. Δεν έχω δώσει καμία άδεια ή εντολή για οτιδήποτε και συνέχισε:

Ο Δήμος το τελευταίο διάστημα αποφάσισε να αξιοποιήσει τον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Για τον λόγο αυτό οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ντάβιος και Παγουρτζής επισκέφθηκαν το παλαιό μηχανουργείο της ΒΙΟΧΡΩΜ, για να το ελέγξουν και να φροντίσουν για την καθαριότητά του με σκοπό την αξιοποίησή του. Σε αυτό υπάρχουν σκουριασμένες σωλήνες, μεταλλικά σκεύη, πυροσβεστικά σημεία και σωληνώσεις από τότε που λειτουργούσε η Βιομηχανία και εκεί στρέφεται η προσοχή μας. Στην απομάκρυνση αυτών των αντικειμένων, ώστε να αδειάσει το κτίριο.

Έως τώρα δεν είχαμε παρέμβει στο μηχανουργείο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Τώρα έχουμε κατά νου πως θα αξιοποιήσουμε τον χώρο.

‘Οσον αφορά εκείνους που υποστηρίζουν πως έχουν στοιχεία και φωτογραφίες να τα δημοσιοποιήσουν.

Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και καμία παράνομη δραστηριότητα στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Τελεία και παύλα”.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε πως έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου να ψάξουν και να βρουν πόσοι και ποιοί Αντιδήμαρχοι έχουν περάσει από την εποχή της αγοράς του χώρου της π. ΒΙΟΧΡΩΜ έως σήμερα και εάν γνωρίζουν τι υπάρχει στον χώρο.

Σημειώνουμε πάντως πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αρνήθηκε να μας επιτρέψει να επισκεφτούμε τον χώρο και να βγάλουμε φωτογραφίες για την εφημερίδα προκειμένου να συμπεριληφθούν στο παραπάνω ρεπορτάζ μας, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Γιάγκα, ο οποίος αρνήθηκε επίσης να μας δώσει κάποιο από τα στοιχεία και αποδείξεις που ισχυρίζεται πως έχει…

Η μπάλα τώρα στο τερέν του κ. Γιάγκα. Ελπίζουμε να μην επικαλεστεί πως περιμένει απάντηση από τον κ. Καπλάνη στην επιστολή του.

Η απάντηση δόθηκε και είναι και ΔΗΜΟΣΙΑ…