Επαγγελματική δραστηριότητα μετάλλου (σιδεράδικο) στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ; Έχει μισθώσει χώρο από το Δήμο ο επαγγελματίας; ρωτάει ο κ. Γιάγκας

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε επιστολή της παράταξης του κ. Γιάγκα προς το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί για τις δραστηριότητες που υπάρχουν στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Συγκεκριμένα τα ερωτήματα ήταν τα εξής:

“1. Πόσα τετραγωνικά μέτρα ακάλυπτου χώρου καταλαμβάνει σήμερα η Κ/Ξ J & P ΑΒΑΞ Α.Ε – GHELLA SpA στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ; (Σημ.: Η Κ/Ξ J & P ΑΒΑΞ Α.Ε – GHELLA SpA έχει ενοικιάσει 3 στρέμματα (3.000 τμ) έναντι μηνιαίου τιμήματος 880 Ευρώ). Αν καταβάλλει πρόσθετα μισθώματα για τον επιπλέον χώρο που καταλαμβάνει;

2. Ποιος άλλος ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα σε στεγασμένο χώρο εντός των 34άρων στρεμμάτων;

Πόσο καιρό; Αν υπάρχει απόφαση παραχώρησης;

Αν υπάρχει σύμβαση με το Δήμο;

Αν καταβάλλονται ενοίκια και σε ποιόν;

3. Τέλος ζητάμε να μας γνωστοποιηθούν εγγράφως όλες τις μισθώσεις που αφορούν σε χώρους της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ”.

Συναντηθήκαμε με τον κ. Γιάγκα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”, με ευκαιρία θεατρικής παράστασης της Δραματικής Σχολής του Δήμου την Πέμπτη 15 Ιουνίου και τον ρωτήσαμε για το ενδιαφέρον του για την π. ΒΙΟΧΡΩΜ, συμβαίνει κάτι;

Η απάντησή του μας ξάφνιασε, ο κ. Γιάγκας υποστηρίζει πως  στο χώρο υπάρχει επαγελματική δραστηριότητα που έχει να κάνει με εργασίες μετάλλου (σιδεράδικο) εδώ και καιρό, γιαυτό και το ερώτημά του προς τον κ. Καπλάνη.

Μάλιστα υποστήριξε πως έχει στοιχεία και αποδείξεις για τα παραπάνω (υποθέτουμε πως θα έχει στην κατοχή του φωτογραφίες που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ή κάποιο άλλο αναμφισβήτητο στοιχείο), του ζητήσαμε να μας δώσει ή δείξει κάποιο στοιχείο, αλλά αρνήθηκε ευγενικά.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον ενημερώσαμε για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γιάγκας.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοια δραστηριότητα στον χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ. Δεν είχε όμως, όπως μας είπε την άνεση να μας μιλήσει περισσότερο, διότι εκείνη την ώρα ήταν στη δεξίωση υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων στην Θεολογική Σχολή, δίπλα τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας, με αφορμή την αναχώρηση του Ι. Σκηνώματος της Αγίας Ελένης, για την Βενετία.

Σε νέα μας πρόκληση προς τον κ. Γιάγκα, λίγο αργότερα, να μας δώσει κάποιο στοιχείο από εκείνα που υποστηρίζει πως έχει, ενημερώνοντάς τον βεβαίως για την απάντηση που μας είχε δώσει ο κ. Καπλάνης, μας δήλωσε πως θα περιμένει πρώτα την απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή του και κατόπιν θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που διαθέτει.

Για να δούμε τι θα δούμε…