Τελευταία ημέρα το Τίμιο Ξύλο και η Αγία Ελένη στην πόλη μας

Σήμερα τα μεσάνυχτα οι πόρτες του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας θα κλείσουν δίνοντας τέλος στην φιλοξενία του Τίμιου Ξύλου και του Ι. Σκηνώματος της Αγίας  Ελένης.

Θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τη Βενετία.

Έναν ολόκληρο μήνα τα παραπάνω προσέλκυσαν εκατοντάδες χιλιάδες πιστών από ολόκληρη την Ελλάδα,  οι οποίοι με υπομονή ορισμένες φορές ωρών, ήρθαν στην πόλη μας για να τα προσκυνήσουν.

Η παρουσία του Τίμιου Ξύλου και του Ι. Σκηνώματος της Αγίας Ελένης έδωσαν την ευκαιρία για πλούσια και διαφορετική αρθρογραφία.

Ορισμένοι θεώρησαν υπερβολικές τις τιμές που αποδόθηκαν στην Αγία. Άλλοι προσπάθησαν να γελοιοποιήσουν το γεγονός. Τρίτοι ειρωνεύτηκαν το συμβάν.

Βεβαίως η ανεξιθρησκεία σεβαστή. Άλλο πράγμα όμως η άλλη άποψη και άλλο η μηδενιστική ορολογία και τα χυδαία σχόλια που διαβάσαμε, για κάτι που εκατοντάδες, ανά την υφήλιο, εκατομμυρίων ανθρώπων πιστεύουν…

Θέση δεν παίρνουμε. Τι να πούμε άλλωστε; Η καλύτερη απάντηση είναι ο αριθμός των πιστών που ήρθαν και προσκύνησαν.

‘Ολοι όσοι εναντιώθηκαν, ειρωνεύτηκαν, ισοπέδωσαν και προσπάθησαν να μειώσουν το γεγονός δεν συγκέντρωσαν ούτε ένα χιλιοστό των επισκεπτών στον Ναό, σε μία και μόνο ημέρα.

Εντάξει μηδενιστές, το Τίμιο ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης φεύγουν σήμερα.

Οι αντίπαλοι της Ορθοδοξίας και της Χριστιανικής θρησκείας  γενικότερα, οι  μηδενιστές και οι συμπορευόμενοί τους, σίγουρα θα βρουν πολύ σύντομα  άλλο θέμα να κατακρίνουν και να λοιδορήσουν τώρα που φεύγει το Ι. Σκήνωμα… είμαστε βέβαιοι γιαυτό…