Θάνατος μαθητή από «αδέσποτη» σφαίρα – Συχνό φαινόμενο στο Μενίδι – Κρούσματα και στη γειτονιά μας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται από εχθές σε εξέλιξη στο Μενίδι προκειμένου να βρεθεί ποιος έριξε την «αδέσποτη» σφαίρα που σκότωσε την Πέμπτη μαθητή κατά τη διάρκεια της γιορτής του σχολείου του.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αποκαλύπτουν ότι συχνά-πυκνά πέφτουν πυροβολισμοί από γειτονικό στο σχολείο καταυλισμό Ρομά, ο οποίος βρίσκεται στα 500 μέτρα από το σχολείο. Άλλωστε, οι έρευνες εστιάζονται αυτή την ώρα σε τέσσερα σπίτια και σε ένα καταυλισμό Ρομά, που βρίσκονται κοντά σε σχολείο

Ωστόσο, οι αστυνομικοί είναι πολύ επιφυλακτικοί αναφορικά με το ποιος είναι ο δράστης.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη του τραγικού γεγονότος, ακούσαμε μητέρα – κάτοικο αυτής της περιοχής να υποστηρίζει πως πριν 5 χρόνια το παιδί της επίσης έφαγε σφαίρα στο κεφάλι στο χώρο του σχολείου που πήγαινε, ευτυχώς ξυστά, ενώ άλλη κάτοικος Μενιδίου δήλωσε πως η μητέρα της έφαγε σφαίρα στην ωμοπλάτη, στη βεράντα όπου καθότανε.

Τη θλίψη του για τον τραγικό χαμό του 10χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής, εκφράζει το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, δηλώνει βέβαιο ότι αυτό το περιστατικό θα διαλευκανθεί πλήρως από τις αρμόδιες αρχές.

Το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του την περασμένη μόλις εβδομάδα στο γειτονικό Κορυδαλλό, όταν δύο γυναίκες μια 36 και μία άλλη 72, ενώ έπιναν καφέ σε διαφορετικές καφετέριες έφαγαν σφαίρες στα πόδια, σχεδόν την ίδια ώρα, με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να τις μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Τα παραπάνω είναι πολύ ανησυχητικά φαινόμενα και αρκετοί συμπολίτες μας προβληματίζονται και φοβούνται για γενικότερη εξάπλωση αυτού του επικίνδυνου θέματος, ιδιαίτερα αφού στην πόλη μας είναι συχνοί οι πυροβολισμοί εξαιτίας γάμων, γλεντιών και ειδικών περιστάσεων…

Ελπίζουμε πως ο Δήμος, το Α.Τ., αρμόδιοι φορείς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων  της πόλης μας θα ασχοληθούν με το παραπάνω θέμα.