» Στην Αγία Βαρβάρα, «ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά»

Στην Αγία Βαρβάρα, «ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά»

Η Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας και ο κ. Σπύρος Μερκούρης, Πρόεδρος της οργάνωσης «Ορίζοντες – Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις» συνεχίζει τη δράση ανάδειξης της Ιεράς Οδού με τίτλο: «Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικές δράσεις για τη«γνωριμία» των μαθητών με την πόλη τους υπό το πρίσμα πανανθρώπινων αξιών όπως: ειρηνική συνύπαρξη, εμπιστοσύνη, συλλογικότητα, πλουραλισμό και πολυπολιτισμικότητα.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν έως τις 10/6/2017 και με τον τίτλο: Η «πόλις» ως πεδίο οργάνωσης της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου και περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις :

«Εγώ κι εσύ μαζί»:
Οι μαθητές του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κατά τη διάρκεια όλου του μήνα ξαναζωντανεύουν την πόλη τους αναζητώντας όλα τα στοιχεία που τη συνθέτουν – π.χ. κοινωνικές αξίες και παραδόσεις, αισθητικές και πνευματικές αντιλήψεις, καλλιτεχνική έκφραση, γλωσσικούς ιδιωματισμούς, τοπωνύμια δρόμων, κτίρια, σπίτια, αυλές, γειτονιές κλπ.

«Χρωματίζοντας τη δική μας αυλή των θαυμάτων»:
Οι μαθητές παίρνουν πινέλα, μπογιές, μαρκαδόρους ή ότι άλλο υλικό επιθυμούν και καλλιτεχνούν με αγάπη και κέφι. Τα έργα θα στηθούν και θα εκτεθούν στο Πάρκο Μητέρας στις 10/6/2017.

«Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά»:
Μαθητές του 2ου Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας στέλνουν παγκόσμιο μήνυμα ενότητας, συνύπαρξης, αδελφοσύνης, αλληλοκατανόησης και πολιτισμού ζωγραφίζοντας πάνω σε καμβά διαστάσεων 7.60 Χ 3.90 τη δική τους Γκουέρνικα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 6/6 έως την Παρασκευή 9/6/2017 τις πρωινές ώρες στο αμφιθέατρο του 2ου Δ.Σ. Αγίας Βαρβάρας.

Εκδήλωση με θέμα: «Ο διάλογος μεταξύ των πολιτισμών ξεκινάει από τα παιδιά».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμος, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης, ο κ. Σπύρος Μερκούρης, και η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Ελένη Νιάρχου.

Η βραδιά μας θα ομορφύνει με τη φωνή και τις μελωδίες του δημοφιλούς και σπουδαίου λαϊκού κιθαρωδού και τραγουδοποιού Κώστα Χατζή.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μαθητές των σχολείων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με δρώμενα και τραγούδια υπό την καθοδήγηση των Δασκάλων τους και των Καθηγητών Μουσικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/6/2017 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πάρκο Μητέρας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

πηγή: NewsTA

Did you like this? Share it:

© 2017 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!