Πότε οι Δημότες της Αγίας Βαρβάρας θα έχουν δωρεάν Ίντερνετ;

Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε την είδηση ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την πρωτοβουλία WiFi4EU, στην οποία θα υπάρχουν εγκατεστημένα δωρεάν Wi-Fi hotspots σε όλους τους ευρωπαϊκούς δημόσιους χώρους.

Η πρωτοβουλία θα συμβάλει στο όραμα της κατοχής “κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet γύρω από τα κεντρικά κέντρα δημόσιας ζωής μέχρι το 2020″, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

Με ευκαιρία την παραπάνω δημοσίευση, συμπολίτης μας επικοινώνησε με την εφημερίδα μας και μας ρώτησε τι γίνεται με την παλαιότερη εξαγγελία του του Δήμου κατά την οποία η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πως σε κεντρικά σημεία και πλατείες της πόλης μας θα υπήρχε δωρεάν Ίντερνετ για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Ο ίδιος, που απ’ότι καταλάβαμε έχει γνώσεις του θέματος, μας ενημέρωσε πως αυτήν την εποχή σε γειτονικούς Δήμους ο ΟΤΕ αντικαθιστά τα παλαιά ΚΑΦΑΟ με καινούργια και περνούν καλώδια οπτικών ινών ώστε να υπάρχει WIFI για τους δημότες αυτών των Δήμων.

Πότε ο Δήμος μας θα εφαρμόσει την εξαγγελία του; μας ρώτησε.

Αρμόδιος να απαντήσει φυσικά είναι ο Δήμος.

Περιμένουμε κι εμείς να πληροφορηθούμε…