Ο Λουκάς Παπαδήμος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Από ώρα σε ώρα δε, αναμένεται να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ενώ αυτή τη στιγμή, υποβάλλεται σε ελαφρά χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν από το σώμα του θράυσματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πηγές από τον Ευαγγελισμό, ο πρώην πρωθυπουργός έχει επικοινωνία με τους γιατρούς και θα νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους. Ο κ. Παπαδήμος, φέρει δερματικές εκδορές στον θώρακα και στην κοιλιά, αλλά και εισπνευστικό έγκαυμα, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος και την οποία εισέπνευσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε όταν εξερράγη φάκελος, τον οποίο άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε, την στιγμή που το όχημα κινείτο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έσπευσε ήδη στο νοσοκομείο, προκειμένου να πληροφορηθεί από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο για τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

Να σημειωθεί, ότι οι δύο άντρες που βρίσκονταν μαζί του στο αυτοκίνητο, φαίνεται να μην έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου και των συνοδών του εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». «Η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού παραμένει σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία» τονίζουν οι γιατροί και προσθέτουν πως οι συνοδοί του φέρουν «ελαφρά επιφανειακά τραύματα».