Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε, στην αρχή ήρεμα, στη συνέχεια με οξύτητα

Δύο όψεις είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 24 Μαϊου.

Έως και τη συζήτηση του 8ου θέματος όλα ήταν ήρεμα.

Μάλιστα τα πρώτα επτά θέματα ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ.

Όταν ήρθε προς συζήτηση πάλι το θέμα της μίσθωσης  κτηρίων από το Δήμο, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, σε χαρτική εταιρεία, τα πνεύματα οξύνθηκαν και Γιάγκας με Παγουρτζή αντάλλαξαν χοντρές κουβέντες.

Για το θέμα αυτό θα έχουμε ειδικό δημοσίευμα.

Πριν τη διαδικασία συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασιλάκος : 

Πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν διάφοροι δρόμοι του Δήμου, όπως οι οδοί Ματσούκα, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα και άλλοι. Λίγες ημέρες μετά την ασφαλτόστρωση συνεργεία της ΔΕΗ πήγαν και έσκαβαν. Δεν υπάρχει συνενόηση μεταξύ των υπηρεσιών; ρώτησε.

Ρώτησε τι θα γίνει με την κατάσταση στο γκαράζ του Δήμου που έχει καταντήσει χωματερή και οι κάτοικοι σκέπτονται να μηνύσουν το Δήμο.

Ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα γίνει καθαριότητα και αποψίλωση του βουνού, λόγω του καλοκαιριού και των κινδύνων πυρκαγιάς.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας:

Ο κ. Γιάγκας δήλωσε πως η παράταξή του στο μέλλον δεν θα συμμετάσχει στη διαδικασία των ερωτήσεων, διότι ο τρόπος που γίνεται δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της. Όταν γίνονται ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή πρέπει εκείνη να απαντάει και να αναπτύσεται γόνιμος διάλογος επί των θεμάτων. Πράγμα που δεν συμβαίνει όπως υποστήριξε. Μάλιστα σαν παραδείγματα έφερε τον κ. Πρεντάκη που απάντησε αντί της Δημοτικής Αρχής σε περασμένη συνεδρίαση και του κ. Γεωργιαννάκη που παρενέβει στη σημερινή συνεδρίαση.

Η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή:

Ζήτησε επίσης εξηγήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο γκαράζ του Δήμου στην οδό Σιπύλου που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Ρώτησε εάν από τα φάρμακα που συγκεντρώνονται αυτές τις ημέρες στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας, θα δωθεί ένα ποσοστό στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου;

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί προνηπιακών δομών για παιδια από 4 ετών.

Εαν πρόκειται να επισκευαστεί το πλακόστρωτο της Διομήδη Κομνηνού που έχει καταστραφεί σε μεγάλο μέρος του.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης έδωσε τις παρακάτω εξηγήσεις – απαντήσεις:

Σχετικά με τα συνεργεία της ΔΕΗ που έσκαψαν λίγες μέρες μετά την ασφαλτόστρωση στην οδό Ματσούκα και αλλού, υποστήριξε πως η παραπάνω Εταιρεία είχε ενημερωθεί οπως κι άλλες Κοινοφελείς εταιρείες για τα έργα. Πρόεκυψε όμως βλάβη στο δίκτυο γιαυτό και έσκαψε. Φυσικά θα επαναφέρει το οδόστρωμα όπως ήταν, κατέληξε.

Δήλωσε πως ένα μέρος από τα φάρμακα που συλλέγονται στην Αγία Βαρβάρα θα δοθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου μας.

Για τους βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το θέμα που έχει προκύψει δήλωσε πως εφέτος θα πάμε με την ίδια διαδικασία. Αν προκύψει κάτι θα δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Σχετικά με την πληρωμή των τεσσάρων συμβασιούχων του Δήμου που σε πρώτη φάση η Επίτροπος αρνήθηκε να υπογράψει τη μισθοδοσία τους, το θέμα ξεπεράστηκε με την εκ των υστέρων υπογραφή της.

Όσον αφορά την επισκευή του πλακόστρωτου της Διομήδη Κομνηνού ανακοίνωσε πως αυτή έχει προγραμματιστεί.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος σχετικά με την καθαριότητα και την αποψίλωση του βουνού και άλλων χώρων, δήλωσε πως όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος θα γίνει κανονικά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης σχετικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται στο γκαράζ του Δήμου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για την απομάκρυνσή τους την ίδια ημέρα. Δήλωσε πως γίνεται σοβαρή προσπάθεια, αναγνώρισε το πρόβλημα και υποσχέθηκε τη μικρότερη κατά το δυνατόν επιβάρυνση του χώρου με σκουπίδια.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος αναφαιρόμενος στη δήλωση Γιάγκα περί μη συμμετοχής του συνδυασμού του  στη διαδικασία των ερωτήσεων, δήλωσε πως ίσως κάποιοι να υποβαθμίζουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν προσφέρουν τίποτα με τη στάση τους αυτή.