Συνεχίζει την μοναχική του προσπάθεια – εν τη απουσία όλων των αρμόδιων φορέων, ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Συνεχίζει την μοναχική του προσπάθεια – εν τη απουσία όλων των αρμόδιων φορέων – ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) για τον καθαρισμό της Λεωφόρου Σχιστού.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από αυτοψίες διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιείται ανεξέλεγκτη και εκτεταμένη ρήψη κάθε είδους αποβλήτων παροδίως της Λεωφόρου Σχιστού, ιδιαίτερα στους χώρους στάθμευσης, αλλά και σε περιοχές του όρους Αιγάλεω.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπης ο ΠΕΣΥΔΑΠ ενήργησε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος αλλά και για την αποτροπή του κίνδυνου ατυχήματος και του κίνδυνου για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιώντας δράσεις καθαρισμού και απομακρυνσης πάνω από 250 τόνους ογκωδων και μπαζων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο αυτό, μετά από εκτεταμένη βροχόπτωση το 2013 χείμαρρος λάσπης είχε διεμβολίσει χείμαρρος την Λεωφόρο Σχιστού κατακλύζοντας το ρεύμα της καθόδου προς Σκαραμαγκά, δημιουργώντας ζημιές σε διερχόμενα οχήματα και κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή των επιβαινόντων.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε σχετικά: “Επιμένουμε για την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ κατασκευής αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχη, για την αποτελεσματική προστασία των υποδομών των δεκάδων επιχειρήσεων του Βιομηχανικού Πάρκου, του ΣΜΑ Σχιστού, του ΠΕΣΥΔΑΠ, του ΔΙΚΕΠΑΖ, αλλά και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Καλούμε το Δασαρχειο Πειραιά να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποτρέψει επιτέλους τις παράνομες απορρίψεις στη περιοχή, που υποβαθμιζουν το περιβάλλον και εντείνουν τα προβλήματα από την απουσία αντιπλημμυρικού έργου που είναι ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής”.

Στις επισυναπτόμνες φωτογραφίες αποτυπώνεται η πρόοδος από τον κύκλο εργασιών του καθαρισμού.

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά
τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452