Δήλωση Μιχάλη Φράγκου με αιχμές…

 Μετά την αθωωτική απόφαση του τριμελούς πλημμελιοδικείου Αθηνών, υπέρ του π. Αντιδημάρχου της πόλης μας κ. Μιχάλη Φράγκου, όπως αναφέρουμε σε δημοσιευμά μας προ ολίγων ωρών, για την υπόθεση της αποδέσμευσης οικοπέδου από το Δήμο, ο κ. Φράγκου μας απέστειλε την παρακάτω δήλωση, στην οποία περισεύουν, δικαιολογημένα, υπονοούμενα προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς παλαιούς συνεργάτες οι οποίοι βιάστηκαν να τον “καρφώσουν” και ήλπιζαν να τον “τσικνίσουν” απόψε…

Η δήλωση του κ. Φράγκου έχει ως εξής:

“Κύριε Βαμβακόπουλε

Θα ήθελα, από καρδιάς, να σε ευχαριστήσω. Από την αρχή πίστεψες στην αθωώτητά μου και με στήριξες δημοσίως, όταν άλλα έντυπα δέχθηκαν να παίξουν, με ή χωρίς πρόθεση σπίλωσής μου, το ρόλο του όψιμου ΄΄κατηγόρου΄΄.

Kύριε Βαμβακόπουλε, μέσω της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με διάφορους τρόπους, εντός και εκτός Δικαστηρίων, με στήριξαν σε αυτή τη δύσκολη για μένα περίοδο.

Πρόκειται για νίκη όχι μόνο δική μου, αλλά και ολόκληρης της Δημοτικής αρχής, που εξ’ αρχής φωνάζαμε για το αυτονόητο. Μόνο που δυστυχώς κάποιοι θεώρησαν ότι τα αυτονόητα αυτά έπρεπε να αποτελέσουν πεδίο (μικρο)πολιτικών συγκρούσεων, σπιλώνοντας την υπόληψη αθώων ανθρώπων. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον εαυτό μου αλλά στο σύνολο της δημοτικής αρχής, αλλά και στον συμπολίτη μας, ιδιοκτήτη του οικοπέδου της οδού Μαντινείας. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, που ευτυχώς στο μικρό μας Δήμο είναι πάρα πολλοί, αντιλαμβάνονται σε ποιους αναφέρομαι.

Και είναι η δεύτερη φορά που αθωώνομαι για το ίδιο θέμα. Ελπίζω οι όποιοι διώκτες μου να αντιλήφθηκαν έστω και τη στιγμή αυτή ότι έσφαλαν, ζητώντας συγγνώμη για όσα έγραψαν εις βάρος μου. Θα πρέπει να ξέρουν ότι η απόφαση του Δικαστηρίου ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρχε κανένα υλικό ή ηθικό συμφέρον στο πρόσωπό μου από την υπερψήφιση του εν λόγω αποχαρακτηρισμού. Οι σχετικές αιτιάσεις διαφόρων κατερρίφθησαν στο σύνολό τους.

Η ομόφωνη πανηγυρική αθώωσή μου αντανακλά τη μάχη όλων των συναδέλφων μου Δημοτικών Συμβούλων που, εντοπίζοντας το δίκαιο αίτημα του συμπολίτη μας ιδιοκτήτη του οικοπέδου της οδού Μαντινείας, υπερψήφισαν την πρόταση της ηγεσίας του Δήμου μας, δρώντας με γνώμονα τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την στήριξή της, αλλά και τους νομικούς μου παραστάτες, τα παιδιά μου, Μανώλη και Παρασκευή Φράγκου, που επί ένα 6ωρο, κονιορτοποίησαν στην κυριολεξία το κατηγορητήριο.

Επαναλαμβάνω, αθωώθηκα για δεύτερη φορά.

Ελπίζω οι όποιοι διώκτες μου και τα ΄΄όργανά΄΄ τους, να ζητήσουν μία συγγνώμη…

Δεν το πιστεύω, όμως όσο ζω ελπίζω…

Το ψεύδος και η πολιτική συκοφαντία στο θέμα αυτό περίσσεψε.

Και να θυμίσω ότι οι Εφέτες, δεν είναι κουτόφραγκοι…

Μιχάλης Φράγκου