“Νοιάζομαι και Δρω” από το 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας

Το σχολείο μας έχοντας μακρά παράδοση και πλούσια ιστορία στην εφαρμογή καινοτόμων και με ουσιαστικό παιδαγωγικό χαρακτήρα προγραμμάτων εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων συμμετέχει τη φετινή σχολική χρονιά στο πρόγραμμα ”Νοιάζομαι και Δρω” το οποίο συνδιοργανώνουν τα ιδρύματα Λαμπράκη, Νιάρχου και Λασκαρίδη με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας.

Οι μαθητές/τριές μας από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς κατέθεσαν στο Σύλλογο Διδασκόντων και στη Δ/νση του σχολείου μέσω των συμβουλίων τους (5μελή,15μελές) ιδέες και προτάσεις στην κατεύθυνση της υλοποίησης αυτών των εννοιών και έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για παρεμβάσεις τους στο σχολικό χώρο,την τοπική κοινωνία και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Αύριο Πέμπτη 16/2/2017 μέλη του ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας θα επισκεφθούν το σχολείο μας και στο εργαστήριο Τεχνολογίας με τη συνδρομή και του καθηγητή του μαθήματος, κ. Παπαχρήστου Αθαν, θα δείξουν στους μαθητές μας τα μυστικά κατασκευής χαρταετών.

Την ίδια ημέρα συνεργείο του Δήμου που ασχολείται με τις δενδροφυτεύσεις και το πράσινο θα καθαρίσει τμήμα του προαύλιου χώρου και με τη συνεργασία μαθητών και καθηγητών θα το διαμορφώσει σε λαχανόκηπο.

Επίσης από την ίδια μέρα μικρές ομάδες (8-10) μαθητών με συνοδεία καθηγητή/τριας και εκ περιτροπής για τις επόμενες μέρες θα βοηθούν στην οργάνωση και διανομή του καθημερινού συσσιτίου που διεξάγεται στον Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης μετά από συνεννόηση με τον εφημέριο του ναού, π. Βασίλειο …

Τέλος, ξεκίνησε η συγκέντρωση ειδών ρουχισμού, υπόδησης και παιχνιδιών ελαφρά μεταχειρισμένων καθώς και τροφίμων μακράς διαρκείας με στόχο να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενούνται στα χωριά SOS(Κυψέλη). Όσοι/ες επιθυμείτε να προσφέρετε κάποιο/α είδη για παιδιά ηλικίας 0-18 (αγόρια/κορίτσια), μπορείτε να τα φέρνετε στο σχολείο μας. Η πρόθεσή μας είναι να τα προσφέρουμε στους υπεύθυνους του χωριού SOS μέχρι το τέλος του μήνα με επιτόπια επίσκεψη και γνωριμία μαζί τους.

Επιπλέον,έχουν ήδη δρομολογηθεί και άλλες αντίστοιχες δράσεις που σύντομα θα τις ανακοινώσουμε. Με πολλή χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι τα παιδιά μας είναι αστείρευτα σε πρωτότυπες ιδέες που αφορούν τους ανθρώπους που πάσχουν ή στερούνται βασικά αγαθά για την επιβίωσή τους.

Η χαρά μας πολλαπλασιάζεται,αν αναλογιστούμε ότι πολλά από αυτά και οι οικογένειές τους επίσης διαβιούν σε ανάλογες συνθήκες αλλά αυτό δεν μειώνει τη διάθεση προσφοράς τους ,πράγμα που αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του εθελοντισμού,της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας,αξίες που πρέπει να αποτελούν τον απώτερο στόχο του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Ο Διευθυντής
Διονύσης Βυθούλκας