Ο στενός δρόμος δυσκολεύει την κίνηση οχημάτων στα φανάρια

 

Πριν λίγες εβδομάδες ξεκίνησαν και λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες στην συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και 28ης Οκτωβρίου – Ψιλορείτη, στο σχολικό συγκρότημα, απέναντι από τον Ι. Ν.της Αγίας Βαρβάρας.

Η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών εξασφαλίζει την ακίνδυνη διέλευση των πεζών και ιδιαίτερα των μαθητών.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας υποδέχτηκαν με θετικά σχόλια τα φανάρια  σε εκείνο το σημείο.

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια η οποία δυσχεραίνει τους οδηγούς και δημιουργεί εκνευρισμό και προβλήματα συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα όταν ένα όχημα σε όποια κατεύθυνση και να κινείται θέλει να στρίψει αριστερά, καθυστερεί εάν από την άλλη πλευρά υπάρχουν οχήματα που πάνε ευθεία.

Αυτό δημιουργεί ουρές οχημάτων πίσω από αυτό που θέλει να στρίψει, διότι ο δρόμος στο σημείο εκείνο δεν είναι αρκετά φαρδύς ώστε τα πίσω οχήματα να το προσπεράσουν.

Πριν τη λειτουργία των φαναριών, η αριστερή στροφή οχημάτων δεν προκαλούσε προβλήματα διότι όποτε μπορούσε κάθε οδηγός έστριβε, σε αντίθεση με τώρα που την κίνηση των οχημάτων καθορίζουν τα φανάρια.

Λύση υπάρχει μία η οποία μπορεί να διευκολύνει την κίνηση.

Χρειάζεται να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου στο σημείο εκείνο, δηλαδή να μικρύνει το τεράστιο πεζοδρόμιο πριν τα φανάρια  και από τις δύο πλευρές και να δημιουργηθεί δεύτερη λουρίδα μικρού μήκους, που θα επιτρέπει στα αμάξια να προσπερνάνε το όχημα που θέλει να στρίψει αριστερά.

Υπάρχει και μία άλλη πρόταση η οποία όμως θα δυσκολεύει τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά από όποια κατεύθυνση κι αν είναι: Να απαγορευτεί η στροφή Αριστερά στην οδό 28ης Οκτωβρίου ή Ψιλορείτη και να στρίβουν στην οδό Σιπύλου και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.