Αθλητική εκδήλωση από το Δήμο Αιγάλεω στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους ΝΑΖΙ

%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b1

Πρόσφατα γράφαμε πως ο Δήμος μας για μια ακόμη φορά ξέχασε τους έξη άοπλους συμπολίτες μας που εκτέλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στις 29 Σεπτεμβρίου 1944 στην πόλη μας.

Η εγκληματική δραστηριότητα των ΝΑΖΙ ξεκίνησε εκείνη την ημέρα από το Αιγάλεω και κατέληξε στην πόλη μας.

Ο γειτονικός Δήμος εκτός από την ειδική τιμητική εκδήλωση την ημέρα εκείνης της επετείου, πραγματοποίησε επίπλέον και αθλητική εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Αιγάλεω:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 18/10/2016
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο Γύρος Αιγάλεω 2016, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της 29/9/1944.
Από νωρίς το πρωί γέμισε το άλσος με παιδιά, γονείς, αθλητές και απλούς δημότες που έδωσαν το παρών σε έναν αγώνα δρόμου με πολλαπλά μηνύματα και αναφορές στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον.
Στη μικρή διαδρομή 1.200 μ. πήραν μέρος 400 μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς και φίλους τους. Στη μεγάλη διαδρομή 7.500 μ. υπήρχαν 900 συμμετοχές.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίρμπας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ασπασία Αρετάκη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Σχινάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Βασιλειάδης, Κώστας Φίλης και Γιάννα Χριστόγλου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αγαπίου, Ζωή Βλάχου, Μάκης Ζάχαρης, Παναγιώτης Κατωπόδης, Δημήτρης Μπέσης, Γιάννης Περράκης και Αναστάσιος Σαράντος. Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή και Δημοτικός Σύμβουλός κ. Λάμπρος Σκλαβούνος.
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, την Τροχαία, τα Αστυνομικά τμήματα της περιοχής μας, τα συστήματα Προσκόπων, τους Επίλεκτους Αιγάλεω, τους 100 και πλέον Εθελοντές, τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν για την ασφαλή διεξαγωγή και επιτυχία του.