Οργιάζει το εμπόριο αγριόπουλων στο Σχιστό. Τι γίνεται κ. Γουρδομιχάλη;

%cf%83%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1

Τον περασμένο Απρίλιο, δηλαδή πριν 7 μήνες ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης επικεφαλής πολυμελούς ομάδας έκανε έφοδο στο Σχιστό στο σημείο όπου γίνεται παράνομο εμπόριο αγριόπουλων.

Αποτέλεσμα αυτής της εφόδου ήταν να κατασχεθούν αγριόπουλα (αηδόνια, μπούφοι, γκιόνες κτλ)  που είχαν στην κατοχή τους διάφορα άτομα που τα εμπορεύοταν και να τα απελευθερώσουν στη συνέχεια στο βουνό.

Πλούσιο ήταν το φωτορεπορτάζ από τον ΠΕΣΥΔΑΠ και τον κ. Γουρδομιχάλη για την εκστρατεία του.

%cf%83%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-1Έχουν λοιπόν περάσει επτά μήνες από τότε και ρωτάμε: ” ο ΠΕΣΥΔΑΠ αυτές τις 30 περίπου Κυριακές που έχουν μεσολαβήσει από τον Απρίλιο, έχει ξαναπάει στο σημείο που συνεχίζεται να γίνεται το εμπόριο αγριόπουλων”;

Αναδημοσιεύουμε φωτογραφίες που είχε αναρτήσει τότε στην ιστοσελίδα του ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ και το σχετικό Δελτίο Τύπου, αναμένοντας συνέχιση αυτής της δραστηριότητας, έστω και μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας…

“Χτυπημα στο παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών!
Με πρωτοβουλια του ΠΕΣΥΔΑΠ, της ΑΝΙΜΑ και του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά πραγματοποιηθηκε τη Κυριακή το πρωί μεγάλη επιχείρηση στο παζάρι του Σχιστού με στόχο την απελευθέρωση παράνομα αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών.
%cf%83%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-2Δασοφυλακες του Δασαρχείου Αιγάλεω, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου, θηροφυλακες της Κυνηγετικης Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλαδας και μέλη της ομάδας Πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό άγριων πουλιών, ερεύνησαν τη γύρω δασική περιοχή, ανακάλυψαν και κατέστρεψαν κλουβιά και μέσα αιχμαλωσίας των πουλιών και οδήγησαν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους.
Χαρακτηριστικο της ασυδοσίας και της σκληρότητας των “εμπόρων” ειναι ότι για πρώτη φορά υπήρχαν προς πώληση αιχμαλωτισμενες κουκουβαγιες (του ειδους γκιώνης) και πολλά αηδόνια (κάποια από τα οποία είχαν τυφλωθεί από τους παράνομους δεδομένου ότι δεν αντέχουν το φως).
Τα άγρια πουλιά απελευθερώθηκαν στη συνέχεια στο Βοτανικό κήπο.
Η επιχείρηση επιδοκιμαστηκε από τους οδηγούς και επιβατες των διερχόμενων οχημάτων από την λεωφόρο Σχιστου.
Εκ μέρους των διοργανωτών συγχαίρω όσους πήραν μέρος για την αποτελεσματικοτητα τους και την αφοσίωση τους στο καθήκον.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη προστασία του περιβαλλοντος και της άγριας ζωής.

17 Απριλίου 2016

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης”