Τα χαμένα αρχεία της “Π”. (περίληψη αυτών)

%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%83Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας πως λόγω τεχνικού λάθους τα 35 τελευταία άρθρα και αναρτήσεις της εφημερίδας μας “χάθηκαν” από την ιστοσελίδα μας.

Έως ότου οι τεχνικοί που εργάζονται για την επανάκτηση αυτών των αρχείων αναδημοσιεύουμε μέρος των “χαμένων”.

 


%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%851ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 8ΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για θέσεις 8μηνης απασχόλησης στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Οι 34 Δήμοι που εντάσσονται στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας είναι οι κάτωθι:
α) Αττικής: Αγίας Βαρβάρας, Ίλιου, Πετρούπολης, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιων. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω, β) Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας, γ) Δυτικής Μακεδονίας:Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, δ) Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων, ε) Ηπείρου: Πρέβεζας, στ) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας, ζ) Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων, η) Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας 3ης Οκτωβρίου 2016 και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 13ης Οκτωβρίου 2016 να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση σε έναν (1) έως τρεις (3) Δήμους και για μία και μόνο ειδικότητα.
Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
• Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
• Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
• Ηλικία
• Αριθμός ανήλικων τέκνων
• Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Εντοπιότητα
• Ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (πρώην Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο- Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων για να ενημερωθούν και να βοηθηθούν στην ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ OI ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015.
ΑΚΟΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ: ΚΩΔΙΚΟΙ ΟΑΕΔ, ΑΜΚΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ ΣΥΖΥΓΟΥ.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

———————————-

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΠΕΥΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗΣ.

%cf%88%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-1Άρχισαν από την Δεύτερα 16 Σεπτεμβρίου οι επίγειοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκαμπη) στην
πόλη μας.
Το τμήμα πρασίνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με εξειδικευμένο συνεργείο και στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου πιτυοκαμπης , πραγματοποίησε ψεκασμούς και μάλιστα τις πρώτες πρωινές ώρες χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο βιολογικό εντομοκτόνο (Bacillus Thurigiensis )το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα τα ζώα και τον άνθρωπο.
Πεδίο εφαρμογής των ψεκασμών είναι οι περιβάλλοντες χώροι των σχολείων ,τα πευκόφυτα πάρκα και άλση του Δήμου μας.

————————-

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%bfΣτο Δήμο Αγίας Βαρβάρας για μία ακόμη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο με τη συμμετοχή εθελοντών δασκάλων και καθηγητών της περιοχής μας.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο προσφέρει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ξεκίνησαν και οι γονείς των μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Παιδείας (10:00- 12:00).
Πληροφορίες στα τηλ. 2132019339-322 (κ.κ. Καραχάλιου Μαρία, Παρασκευά Βαρβάρα).
Για την εύρυθμη οργάνωση και λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Από το Γραφείο Τύπου

———————————

Έκθεση φωτογραφίας

%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bfΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του τμήματος φωτογραφίας του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Δήμου μας με τίτλο «απόψε είναι σαν όνειρο…» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος». Όλοι οι επισκέπτες της ταξίδεψαν πραγματικά, μέσα από τα μάτια και τον φακό των μαθητών, στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως και 2 Οκτωβρίου είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Χαμόγελο» και χαρίζει φωτεινά χαμόγελα στους επισκέπτες, αλλά και ανεβάζει την τέχνη στην πόλη μας ακόμη πιο ψηλά.

Από το Γραφείο Τύπου

————————————

ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ

%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%bc-%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bf%cf%85Ένα βελουδένιο φθινοπωρινό βράδυ μας χάρισαν απλόχερα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», η θεατρική ομάδα μελών – φίλων του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.
Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση – αναλόγιο, όπου το γέλιο διαδεχόταν η συγκίνηση, όπου το όνειρο και η φαντασία αντάμωναν με την σύγχρονη πραγματικότητα, αποδόθηκε με πολύ εύστοχο και μαγικό τρόπο και φανέρωσε, για μια ακόμη χρονιά, την αγάπη για δημιουργική έκφραση αλλά και το μεγαλείο της ψυχής της θεατρικής ομάδας.

Από το Γραφείο Τύπου

—————————————

Ανάπλαση οδών και πεζοδρόμων στον δήμο Αγίας Βαρβάρας
%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bfΠρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και αναμένεται να συμβάλλει στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού ιστού, παρεμβαίνοντας στην περιοχή γύρω από το Οικοδομικό Τετράγωνο 762Α στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Το έργο με αντικείμενο «Οδοποιία – Διάνοιξη σχεδίου πόλης 28ης Οκτωβρίου και Κρήνης», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και αναμένεται να συμβάλλει στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού ιστού, παρεμβαίνοντας στην περιοχή γύρω από το Οικοδομικό Τετράγωνο 762Α στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Η σημερινή κατάσταση των δρόμων στην περιοχή παρέμβασης είναι ιδιαίτερα προβληματική, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι είναι διανοιγμένοι. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν παντού πεζοδρόμια, οι δρόμοι δεν είναι επιστρωμένοι με εξαίρεση ορισμένα τμήματα, δεν έχουν εφαρμοστεί οι εγκεκριμένες υψομετρικές μελέτες, δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός των οδών κ.λπ.

Συγκεκριμένα, θα εκτελεσθούν εργασίες στον πεζόδρομο της οδού Κρήνης, στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στον ανώνυμο πεζόδρομο μεταξύ των Ο.Τ. 762Α και Ο.Τ.762, σύμφωνα με την περιγραφή της μελέτης. Μεταξύ άλλων, αφορούν σε απαραίτητες καθαιρέσεις και εκσκαφές, υποβάσεις με διαβαθμισμένο υλικό, επιστρώσεις με τσιμεντόπλακες, ασφαλτόστρωση, κατασκευή όδευσης τυφλών και ραμπών ΑΜΕΑ, ηλεκτροφωτισμό καθώς και φύτευση – άρδευση. Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

——————————-

Νέα επίθεση σε Καπλάνη από τον κ. Βασιλάκο

Αγία Βαρβάρα καλησπέρα.
Όπως έχω ενημερώσει τους φίλους και τις φίλες, δεν θα σταματήσω να ανεβάζω φωτογραφίες από την πολη μας και από το γκαράζ του Δήμου, δείχνοντας έτσι πως ακριβώς λειτουργεί η “άφαντη “Δημοτική Αρχή.

oxhmata-basilakos-1Μας παραμυθιάζει στα δημ.συμβούλια ότι όλα λειτουργούν καλα.
Εδώ στις φωτογραφίες που τράβηξα εχθές την Κυριακή 2/10/2016 φαίνονται :
Ένα φορτηγό παροπλισμένο .
Το πλυντήριο κάδων ανακύκλωσης παροπλισμένο .
Το μηχάνημα που σκουπίζει τις πλατείες εγκαταλελειμμένο .
Τρία απορριμματοφόρα φαίνονται ότι πηγαίνουν για απόσυρση ….?????
Υπάρχει καρότσα φορτηγού την οποία γεμίζουν με σαβούρα.
Και δεν φτάνουν όλα τα παραπανω , έχουν καταντήσει το γκαράζ του Δήμου, ΧΩΜΑΤΕΡΉ, καλά το διαβάσατε.
ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Τώρα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί ο Βασιλακος ασχολείται και τα καταγγέλλει συνέχεια, είτε στα δημ.συμβούλια ,είτε στις εφημερίδες της πολης.

Ο κ.Πουθενας Δήμαρχος πριν από τέσσερεις μήνες,πρότεινε και ψήφισε η παράταξη του στην Σιπυλου 16 να δημιουργήσει μια μικρή χωματερή.

Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί μαζεύει όλη την σαβούρα και όχι μόνο , ,κάνει δοκιμές για να δει αντιδράσεις?

Ξέρουμε ότι είναι ανεύθυνος και “λιγος”.

Αυτό το ξέρουμε, για αυτό κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παραταξης του παραιτήθηκαν.

Αντί να βγει στους δρόμους της πόλης και να μιλήσει με τους συνδημοτες μας , για να μάθει από πρώτο χέρι τα προβλήματα τους ,αυτος και η παράταξή του , κρύβονται στους τοίχους του Δημαρχείου.

——————————–

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ – ΠΡΑΚΤΙΚΕΡparko-1

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την ομάδα περιβαλλοντικής δράσης των εργαζομένων του Praktiker Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποίησε αισθητική παρέμβαση και φύτευση δένδρων και ανθόφυτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Ελένη Φωκά» την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί.

—————————–

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΑΙΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b1%cf%81%ce%bf

Άγνωστοι έγραψαν σε συντριβάνι του ΑΛΣΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ, αιμετικά συνθήματα.

Στο άλσος πηγαίνουν παιδιά και οικογένειες καιμ βρέθηκαν μπροστά στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Ο δήμος μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα μας σχόλιου και φωτογραφιών έστειλε συνεργείο του και τα έσβησε.

————————-

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%b7%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%b1%cf%80-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1Ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ πως οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς αυτούς, μπορούν έως τις 30 Οκτωβρίου να τις ρυθμίσουν.

 

 

—————————–

Συνάντηση με τη συμπολίτισσά μας, συγγραφέα Πένυ Παπαδάκηvbd5ufi
 
Το Art Cafe ΙΧΝΟΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, διοργάνωσαν συνάντηση με τη συμπολίτισσά μας, πολυτάλαντη, συγγραφέα Πένυ Παπαδάκη, με αφορμή το συγγραφικό της έργο.
 
 .
.

.

 ———————————
.
.
 %ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b8%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%83Μνημόσυνο στο μνημείο των δολοφονηθέντων συμπολιτών μας, από τους Γερμανούς κατακτητές

Με πρωτοβουλία του Αρχιμανδρίτη του Ενοριακού Ναού της Παναγίας Ελεούσας, Καλονάκη Μελετίου, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, μνημόσυνο στο μνημείο των 6 συμπολιτών μας εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς. Σημειώνουμε για μια ακόμα φορά οτι ο Δήμος ξέχασε να τους τιμήσει.