Τρεις μήνες μετά, κανένο νέο για την υπογειοποίηση των καλωδίων των πυλώνων της ΔΕΗ που ανακοίνωσε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bb%ce%b5%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b7%cf%83Πριν τρεις περίπου μήνες (6 Ιουλίου 2016) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης επισκέφθηκε την πόλη μας και ανακοίνωσε την επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» στην Αγία Βαρβάρα.

Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Δημοτικό Κατάστημα και μετά την ανάλυση του έργου, ο κ. υπουργός ανακοίνωσε και την υπογειοποίηση των καλωδίων των πυλώνων της ΔΕΗ.

Τρεις μήνες αργότερα δεν έχουμε πληροφορηθεί κάτι σχετικό με το θέμα των πυλώνων. 

Σχετικά με την τότε επίσκεψη του κ. Υπουργού, το Γραφείου τύπου του υπουργείου Περιβάλοντος και Ενέργειας κυκλοφόρησε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

“Αθήνα, 6 Ιουλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανεκκίνηση του έργου «Πράσινη Γειτονιά» στην Αγία Βαρβάρα
Σύντομα και η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε ο ΥΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης”

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε απόσπασμα από την ομιλία του υπουργού ΠΕΝ κ. Σκουρλέτη, που αφορά την υπογειοποίηση των καλωδίων των πυλώνων της ΔΕΗ που διασχίζουν την πόλη μας, από το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Υπουργείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:

pilones“…Είναι υποχρέωσή μου να αναφερθώ και σε άλλα δύο ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε πριν από λίγο ο δήμαρχος. Το πρώτο είναι το θέμα των πυλώνων. Είναι πρόκληση στις μέρες μας οι πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος να διέρχονται μέσα από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των πολιτών. Δεν ήρθα μόνο για να διαπιστώσω αυτό το πρόβλημα. Το γνωρίζω ήδη και έχω μιλήσει με τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, τα οποία με διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν οι μελέτες για την υπογειοποίηση. Είναι σε συνεννόηση ο ΑΔΜΗΕ με την Περιφέρεια και θα αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα υπογειοποίησης των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος που περνά όχι μόνο μέσα από την πόλη σας, αλλά και από τους όμορους δήμους. Συνεπώς πρόκειται για μία καλή εξέλιξη σε ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπιστεί οριστικά και αποτελεσματικά…”

 

“…Και πάλι να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να έρθω και να δω το έργο από κοντά, και, να γνωρίζετε ότι παρά τις δυσκολίες, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα προσπαθούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί για να μπορέσουμε να ανοίξουμε και έναν άλλο δρόμο, αλλά και να μπορέσουμε να ανακουφίζουμε τον κόσμο με βάση τα καθημερινά του προβλήματα. Έχει πάρα πολλή μεγάλη σημασία, όλοι να μπορέσουμε να δούμε τις δυσκολίες της εποχής, τα συσσωρευμένα προβλήματα και νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για τον ΑΔΜΗΕ και την υπογειοποίηση αν δεν είχαμε εξασφαλίσει προηγουμένως και τον Δημόσιο χαρακτήρα του. Δώσαμε μία μάχη στο πλαίσιο της δύσκολης διαπραγμάτευσης για να παραμείνουν δημόσια τα δίκτυα στην Ελλάδα. Φανταστείτε εκείνο το σχέδιο που ήθελε να ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ και να περάσει σε ιδιωτικά χέρια. Τί θα σήμαινε και πόσο θα επιβάρυνε μια ήδη δύσκολη κατάσταση, και, πώς στα χέρια ενός ιδιώτη θα διογκώνονταν το κοινωνικό πρόβλημα…”