Σε άλλους Δήμους ζωντανές οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους μέσω ίντερνετ

synedriash-on-lineΓράφαμε πρόσφατα πως ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, έχει πάρει απόφαση ο Δήμος να εκπονήσει μελέτη προκειμένου οι συνεδριάσεις του Σώματος να μεταδίδονται απ’ευθείας μέσω διαδικτύου, έως τώρα πάνω από ένα και πλέον έτος, δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημειώνουμε πως ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικητάκης έχει αναλάβει την χρηματοδότηση του κόστους που θα απαιτηθεί για την εγκατάσταση και εξοπλισμό των μηχανημάτων που θα χρειασθούν για τις αναμεταδόσεις. Πάντως και ο ίδιος δε επανέφερε το θέμα προς συζήτηση.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα πάλι η εφημερίδα μας, εξ αιτίας της διαφωνίας και διχογνωμίας μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Σαρόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάγκα, σχετικά με το εάν ο κ. Σαρόπουλος δεν έδωσε τον λόγο στον κ. Γιάγκα όταν εκείνος τον ζήτησε. Θέμα το οποίο ακόμα και σήμερα συνεχίζεται με δημοσιεύματα και “καρφώματα” μεταξύ των πρωταγωνιστών.

dimΕάν υπήρχε απευθείας αναμετάδοση, οι συμπολίτες μας θα μπορούσαν να έχουν άποψη και να κρίνουν ποιος υπερβάλλει και ποιος διαστρευλώνει την αλήθεια.

Επίσης ο κόσμος θα μπορούσε να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να γνωρίζει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, τις θέσεις της Αντιπολίτευσης και γενικά θα ήταν ενημερωμένος για όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις.

Ελπίζουμε πως η Δημοτική Αρχή θα ενδιαφερθεί για το ζήτημα και θα φροντίσει να προχωρήσει η μελέτη. Είναι από τα θέματα που ενισχύουν τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σαρόπουλος ευαίσθητος στα παραπάνω οφείλει να ενδιαφερθεί για το θέμα επίσης.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε, άποψη συμπολίτη μας, γνώστη του Ιντερνετ και τα συναφή, πως ακόμα και από ένα κινητό τηλέφωνο υπάρχει η δυνατότητα εκπομπής της συνεδρίασης ή άλλης εκδήλωσης. Με απλά λόγια δεν είναι πρόγραμμα της NASA, η αναμετάδοση των συνεδριάσεων στο διαδίκτυο…

Θέληση να υπάρχει. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται…

Πάντως ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, όπως φαίνεται και στην αφισούλα που δημοσιεύουμε, έχει κάνει πράξη τις αναμεταδόσεις των συνεδριάσεων, και δεν είναι ο μόνος…