Δελτίο Τύπου Τ.Ο.Ν.Δ. για την επίσκεψη Γιακουμάτου στην πόλη μας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μήνυμα κομματικής αισιοδοξίας από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο

Είναι παιδί της δικής τους γειτονιάς. Πρωτόπαιξε στις δικές τους αλάνες. Το όνειρο του να γίνει γιατρός έγινε πραγματικότητα, ύστερα από πολύ κόπο και προσπάθεια. Εδώ και 23 χρόνια είναι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «λαϊκά» παιδιά της Ν.Δ. Ποτέ δεν ξεχνάει την πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Δεν ντρέπεται να το δηλώνει συνεχώς: «Είμαι από την Αγία Βαρβάρα».
Το Βουλευτή Β Αθήνας και πρώην υπουργό Γεράσιμο Γιακουμάτο υποδέχτηκε στα νέα της γραφεία, η ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Αγίας Βαρβάρας. Τον συνόδευε η κόρη του Ευαγγελία (Εβίνα), που πρόσφατα εκλέχτηκε με τεράστιο αριθμό ψήφων, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρώην υπουργός είχε την ευκαιρία όχι μόνο να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς, αλλά και να ξαναθυμηθεί παλιές και όμορφες στιγμές, από τη δική του γειτονιά. Τον καλωσόρισε σύσσωμο το νέο διοικητικό συμβούλιο και απλός κόσμος.

Μανώλης Ζερβάκης: «Είναι αυτοδημιούργητος. Κανείς δεν του χάρισε τίποτα»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Μανώλης Ζερβάκης ανέφερε πως γνωρίζει τον κ. Γιακουμάτο από μικρό παιδί και πως είναι από τους λίγους βουλευτές που έχει αγωνιστεί στη ζωή του, χωρίς να του χαρίσει κανείς τίποτα. Από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μέχρι το Πανεπιστήμιο και αργότερα την ενασχόληση του με την πολιτική. Τόνισε πως αγαπάει την πόλη τους. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για αυτή, χωρίς να τον νοιάζει αν θα «τσαλακωθεί». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην υπουργό, γιατί τον ενθάρρυνε να επανιδρύσει την Τοπική Επιτροπή της Ν.Δ. Μάλιστα- σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζερβάκη- ήταν ο μοναδικός βουλευτής που έδωσε χρήματα, για τα πρώτα λειτουργικά έξοδα των γραφείων. Του ευχήθηκε να έχει πάντα υγεία και επιτυχίες. Κοιτώντας την κόρη του πρώην υπουργού Εβίνα, που ακολουθεί τον πατέρα της σε κάθε πολιτική εκδήλωση, ο κ. Ζερβάκης σημείωσε πως το «μήλο έχει πέσει ήδη κάτω από τη μηλιά». Η νεαρή δικηγόρος αναμένεται είναι άλλο ένα «δικό τους παιδί», που θα διαπρέψει στον πολιτικό στίβο. Τέλος υπενθύμισε σε όλους πως επί υπουργίας του, συνέβαλε στη δημιουργία του Πάρκου Μητέρας, στην πόλη τους. Ο κ. Γιακουμάτος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας του Ευαγγελίας, και όλες τις μητέρες του κόσμου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γεράσιμος Γιακουμάτος: «Η ψαλίδα θα ανοίξει κι άλλο»

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γιακουμάτος αναγνώρισε πως προτοεκλέχτηκε βουλευτής, χάρη στην ψήφο των παιδικών του φίλων και γειτόνων. «Μέχρι τότε δεν με ήξερε η μάνα μου. Από τότε όμως εκλέγομαι συνεχώς βουλευτής. Ίσως γιατί ποτέ μου δεν κορόιδεψα κανέναν», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια μίλησε για τη σημερινή πολιτική κατάσταση και κάλεσε όλους σε ένα νέο αγώνα. Αναγνώρισε πως κόσμος υποφέρει και πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η ανεργία και η φτώχεια, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό που απαιτείται κατά τη γνώμη του, είναι η κομματική συσπείρωση. Πιστεύει πως ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις θα «ανοίξει», με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Ν.Δ. Σε μία σύντομη αναδρομή που έκανε, αισθάνθηκε πως μάτωσε η ψυχή του, όταν κλήθηκε να ψηφίσει κάποιο μνημόνιο, που μέσα στα πρώτα του μέτρα ήταν οι περικοπές των συντάξεων. Όμως επί Κυβέρνησης Σαμαρά άρχισε κάτι να «κινείται»: όπως με την πτώση της τιμής των καυσίμων, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ κατά δέκα μονάδες(Από το 23%, στο 13%). Όλα αυτά αντιστράφηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα τους μετέφερε τον ενθουσιασμό του, από πρόσφατη συγκέντρωση που έκανε στο Καματερό, μια πόλη της Δυτικής Αθήνας που τόσα χρόνια δεν ήταν καθόλου «φιλική» προς τη Ν.Δ. Κλείνοντας τους υποσχέθηκε πως θα τους επισκέπτεται τακτικότερα και πως η πόρτα του πολιτικού του γραφείου στο Κέντρο της Αθήνας, θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γιώργος Κώττης: « Ο αγώνας ξεκινάει από τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Β5 Νομαρχιακής Επιτροπής Γιώργος Κώττης συνεχάρη με τη σειρά του τα τοπικά στελέχη για το «νέο σπίτι» που απέκτησαν, κάτι που οφείλεται στην προσπάθεια όλων. Κατά τον κ. Κώττη είναι κάτι που έκαναν γιατί πιστεύουν, έχουν όρεξη, όραμα και σχέδια για την πατρίδα. Έναν αγώνα για μια δίκαια και αποτελεσματική ΝΔ, που ξεκινάει από τους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας. Ενωμένοι όλοι τους σε μια νέα προσπάθεια, για μια νέα Ελλάδα της Ανάπτυξης και μια κοινωνία βιώσιμη που θέλουν και προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο.
Αμέσως μετά ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, που τους έθεσαν απόψεις, προτάσεις και προβληματισμούς. Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Γιακουμάτος, έκανε μια μικρή περιήγηση στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ στεγάζονται στον πρώτο όροφο επί της Οδού Ανδρέα Δημητρίου 1 και Ελευθερίου Βενιζέλου 102. Τα επίσημα εγκαίνια τους αναμένεται να γίνουν το προσεχές διάστημα, σε μία από τις επόμενες εβδομάδες. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε, με νέα μας ανάρτηση.