ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Με αφορμή τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, το επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ήρθαμε στο Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”, γιατί αυτά που είχαμε συμφωνήσει, υλοποιούνται. Το Νοσοκομείο και η κλινική ξεκινούν τη λειτουργία τους. Θέλω να πω, για ακόμη μία φορά, ότι ποτέ δεν ήταν στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας το κλείσιμο αυτού του Νοσοκομείου, το οποίο με τα σχέδια που έχουμε καθοδόν, θα αναβαθμιστεί».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Καπλάνης τόνισε με νόημα: «Είναι θετικό που ο ίδιος ο Υπουργός προσωπικά επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Νοσοκομείο για να δει την εξέλιξη όσων είχαν ανακοινωθεί από το Υπουργείο στους Δήμους και το σωματείο των εργαζομένων.

Είναι σημαντικό ότι, πρώτον, δεν απολύθηκε κανένας εργαζόμενος. Δεύτερον, ότι με γρήγορες διαδικασίες ξεκινά ξανά την επαναλειτουργία του το Νοσοκομείο. Ο Υπουργός διαπίστωσε προσωπικά την ανάγκη που έχει η περιοχή για αυτό το Νοσοκομείο.

Πιστεύω ότι από την αρχή το ήξερε και αυτό που μένει είναι τα επόμενα βήματα, με την προσωπική του παρέμβαση, να είναι ακόμη πιο γρήγορα. Να ομαλοποιηθεί τελείως η λειτουργία του Νοσοκομείου και να παρέχει τις υπηρεσίες τις οποίες χρειάζεται ο τόπος».

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχει κάνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν εφησυχάζει και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των δημόσιων και συγκεκριμένων δεσμεύσεων του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, όχι μόνο για συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου, αλλά και περαιτέρω αναβάθμισής του.

Για τη Δημοτική Αρχή, η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς αφορά στην υγεία των κατοίκων της πόλης μας, αλλά και της Δυτικής Αθήνας εν γένει και ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε, δυναμικά, αν διαπιστώσουμε ότι οι δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται, ως οφείλει να γίνει.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αγίας Βαρβάρας