Στη Δημαρχία αδέσποτα ζώα, από το Φιλοζωϊκό Σωματείο…

Φθάνοντας σε αδιέξοδο το Φιλοζωϊκό Σωματείο “Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ”, το οποίο εδρεύει στην πόλη μας, αποφάσισε να πάει στη Δημαρχία για να παραδώσει στο Δήμο πέντε αδέσποτα σκυλιά, τα οποία αδυνατεί πλέον να φιλοξενεί σε ιδιωτικούς χώρους, λόγω των παραπόνων των γύρω κατοίκων.

Πράγματι, γύρω στη μία το μεσημέρι, η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθηνά Σιδερά, έφθασε στη Δημαρχία με δύο ακόμα μέλη του Σωματείου και πέντε σκυλιά, τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος συναντήθηκε με την κ. Σιδερά παρουσία του Αντιδημάρχου Κορυδαλλού κ. Ευθυμιάδη, υπεύθυνου της αρμόδιας επιτροπής του ΔΗΚΕΠΑΖ και συζήτησαν μαζί της τα αιτήματα του Φιλοζωϊκού Σωματείου.

Εξήγησαν στην κ. Σιδερά πως ο Δήμος και ο ΠΕΣΥΔΑΠ αδυνατούν να ανταποκριθούν στο αίτημα της.

Δέχθηκαν όμως για σήμερα να φιλοξενηθούν δύο από τα πέντε σκυλιά στη ΔΗΚΕΠΑΖ.

Θα στειρωθούν, θα εξεταστούν και θα επιστραφούν στο Σωματείο.

Για τα υπόλοιπα τρία γίνεται προσπάθεια να βρεθεί χώρος φιλοξενίας τους μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Η κ. Σιδερά πρότεινε στο Δήμο να βοηθήσει στην εξεύρεση χώρου για την ενοικίαση του με έξοδα του Σωματείου, ώστε να μην υπάρχουν παράπονα  των γύρω κατοίκων, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα την επέμβαση Εισαγγελέα και την διαταγή άμεσης απομάκρυνσης των ζώων από το χώρο που εφιλοξενούντο.

Το θέμα είναι στον “αέρα” παρά την καλή θέληση και των δύο πλευρών για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο της πόλης μας κ. Λεωτσάκο περισσότερες διευκρινήσεις για το θέμα των αδέσποτων ζώων και τις δυνατότητες του Δήμου να πάρει μέτρα και να δώσει λύσεις. Ο κ. Λεωτσάκος δεσμεύτηκε να μας εξηγήσει “τα πως και γιατί” τις επόμενες ημέρες.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Σωματείου, σχετικά με τη σημερινή πρωτοβολία παράδοσης των σκύλων στο Δήμο:

ΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ” Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΠΑ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 237/12 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ..ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ..ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ή ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ..ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΣΙΤΙΣΗΣ,ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΖΩΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΑΝ..Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΣΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ..ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΝΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΟΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΖΩΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ..
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΚΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ..
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/7/2016 ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ..