Πεζοδρόμια δυσκολεύουν το ασφαλές παρκάρισμα αυτοκινήτων

Σε διάφορους δρόμους της πόλης μας υπάρχουν υπερυψωμένα πεζοδρόμια που εμποδίζουν τα Ι.Χ. άλλων συμπολιτών μας να παρκάρουν ή να σταθμεύσουν με ασφάλεια αφού είναι τόσο ψηλά, που οι πόρτες των οχημάτων δεν μπορούν να ανοίξουν.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι οδηγοί να αναγκάζονται να παρκάρουν τα αμάξια τους μακρυά από τα πεζοδρόμια, προς το κέντρο του οδοστρώματος.

Αυτό σημαίνει πως στενεύει ο καθαρός χώρος που κινούνται τα αμάξια, κάνοντας δύσκολη αλλά και επικίνδυνη τη δίελευση γενικά των υπόλοιπων τροχοφόρων.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τα σημεία εκείνα που λόγω της υψομετρικής διαφοράς αναγκαστικά υπάρχουν τέτοια υψηλά πεζοδρόμια ή άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. να πλημμυρίζουν τα ακίνητά τους από έλλειψη αποχέτευσης ομβρύων υδάτων κτλ.

Κάποιος αρμόδιος πρέπει να ελέγξει αυτές τις περιπτώσεις και όπου εντοπιστεί “ετσιθελική” και αδικαιολόγητη απόφαση ιδιοκτητών που έχουν σηκώσει τα πεζοδρόμια τους, να τους ζητηθεί να  τα αποκαταστήσουν όπως προβλέπεται.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις που άλλοι συμπολίτες μας έχουν τοποθετήσει στις πόρτες των αυλών τους πινακίδες που απαγορεύουν στους οδηγούς να παρκάρουν μπροστά από τα σπίτια τους τα οχήματά τους, ακόμα κι όταν η είσοδος δεν είναι είσοδος πάρκιγκ.