Ξεκινά η λειτουργία τριών νέων Κτηματολογικών Γραφείων στην Αττική. H πόλη μας στο Χαϊδάρι

Ξεκινά η λειτουργία τριών νέων Κτηματολογικών Γραφείων στην Αττική. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε, συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Σήμερα Πέμπτη 23/6/2016 ξεκινά η λειτουργία τριών νέων Κτηματολογικών Γραφείων σε Χαϊδάρι, Μαραθώνα & Νέα Ερυθραία για τους ακόλουθους ΟΤΑ:

· Κτηματολογικό Γραφείο Χαϊδαρίου για τον ΟΤΑ Αγίας Βαρβάρας

· Κτηματολογικό Γραφείο Μαραθώνα για τον ΟΤΑ Άνοιξης

· Κτηματολογικό Γραφείο Νέας Ερυθραίας για τους ΟΤΑ Εκάλης & Νέας Ερυθραίας

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων στους συγκεκριμένους ΟΤΑ θα απευθύνονται πλέον στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, τα στοιχεία του οποίου επέχουν, από την ημερομηνία αυτή και μετά, θέση αρχείου.

Όσοι παρέλειψαν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους ή εντοπίσουν άλλα σφάλματα στις κτηματολογικές εγγραφές, μπορούν, μέσα σε προθεσμία επτά (7) ετών, είτε πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού είτε για κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, να προβούν σε διορθώσεις. Η προθεσμία διόρθωσης αρχίζει από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου σε κάθε κτηματογραφημένη περιοχή. Μετά την λήξη της προθεσμίας οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων σε αυτές, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

Με σκοπό την διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου των κτηματολογικών εγγραφών που τους αφορούν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, μπορούν, ένα μήνα μετά από την έναρξη λειτουργίας των νέων Κτηματολογικών Γραφείων, να ελέγξουν τα στοιχεία του ακινήτου τους μέσα από την εφαρμογή Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr)

Στοιχεία επικοινωνίας Κτηματολογικών Γραφείων:

• Χαϊδαρίου: Σινασσού 8-10 & Πόντου, ΤΚ 12461, Χαϊδάρι, τηλ.: 210-5321340, fax : 210-5321362

• Μαραθώνος: Εμπορικό κέντρο Καπανδρίτι, ΤΚ 19014, Καπανδρίτι, τηλ.:22950-53002, fax : 2295-052182

• Νέας Ερυθραίας: Πλαστήρα 3, ΤΚ 14671, Ν. Ερυθραία, τηλ. : 210-8071359, fax: 210-6252249».

πηγή: aftodioikisi.gr