Νέα στάση εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς την Πέμπτη – Δένουν και τα πλοία

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στoν ΗΣΑΠ (γραμμή 1), το Μετρό (γραμμές 2, 3) και το Τραμ. Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η στάση εργασίας θα είναι από τις 11:00 έως τις 17:00.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν τη στάση τους μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Στις ανακοινώσεις τους, τα Σωματεία δηλώνουν ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.

» Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται -νομίμως- οι κρατικοδίαιτοι ‘επενδυτές’, οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου.»

Την Τετάρτη θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

ΘΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26/5/2016.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΠ΄ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Με κινητοποιήσεις διαρκείας ενημέρωσαν με εξώδικο που επέδωσαν πριν από λίγη ώρα τα μέλη της ΟΜΥΛΕ το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση. η απεργία ξεκινάει την Πέμπτη 26/5/2016 και θα είναι υπό τη μορφή επαναλαμβανόμενων 48ώρων απεργιών

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιείται κανένας απόπλους από το σύνολο των λιμανιών της χώρας.Σε 24ώρες επαναλβανόμενες απεργίες όλοι οι υπάλληλοι των φορέων που θα οδηγηθούν σε ιδιωτικοποιήσεις. Μετά την ΟΜΥΛΕ θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, ενώ αναμένονται αποφάσεις από τα σωματεία και των υπόλοιπων εργατικών ομάδων.