Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά στον “ΦΑΡΟ”

Το Σύλλογο Ποντίων της πόλης μας ο «ΦΑΡΟΣ», επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά, με ευκαιρία την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους.

Η κ. Γεννηματά σε ένα σύντομο χαιρετισμό της στα μέλη του Συλλόγου που την υποδέχτηκαν, τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες χιλιάδες πατριώτες μας που ήταν θύματα της γενοκτονίας, αλλά και ημέρα τιμής και σεβασμού στον ποντιακό ελληνισμό που τα κατάφερε να προκόψει παρά την προσπάθεια του αφανισμού του. Επίσης είναι ημέρα χρέους για όλους εμάς, γιατί δεν αρκεί η αναγνώριση της γενοκτονίας. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία. Την αληθινή ιστορία. Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονες μας. Θέλουμε παράλληλα την αναγνώριση της αλήθειας και μια συγνώμη», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σοφία Σαββίδου: «Ζητάμε διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας μας»

Στο καλωσόρισμα της η πρόεδρος του  συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου απευθυνόμενη στην κ. Γεννηματά, δήλωσε πως η σημερινή μέρα, είναι μια διαφορετική μέρα. Η 19η ΜαΪου είναι μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Μια μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. «Εμείς δεν θέλουμε η 19η ΜαΪου να είναι απλά μια επετειακή ημέρα. Θέλουμε αυτή τη μέρα να αναλογιζόμαστε τι κάνουμε καθημερινά για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των άλλων λαών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σαββίδου.