«Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά»

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ.Γιώργος Καπλάνης συμμετείχε  στην 1η Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως, στα πλαίσια του πρότυπου εκπαιδευτικού – ενταξιακού προγράμματος «Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

Στην επιτυχημένη ημερίδα ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιώργος Καπλάνης συμμετείχε ως ομιλητής στην θεματική ενότητα που αφορούσε την ενδυνάμωση της θέσης των τσιγγάνων στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του με τίτλο « Έλληνες πολίτες Ρομά» ανέπτυξε σε βάθος την σημερινή πραγματικότητα σε ότι αφορά την κατάσταση των Ρομά και πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης μέσα από προγράμματα συμβουλευτικής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τις κοινότητες των Ρομά.

Πάνω στην συγκεκριμένη θεματολογία υπήρξαν επίσης εισηγήσεις από τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Διαμεσολαβητών & Συνεργατών κ. Κων/νο Παϊτέρη καθώς και τον Διαπιστευμένο Κοινωνικό Διαμεσολαβητή κ. Απόστολο Αθανασόπουλο.

Στην φωτογραφίαμας με τους: κ. Δημήτρη Ανυφαντάκη συντονιστή της ημερίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου Ιωάννη και τον κ. Κων/νο Παϊτέρη εισηγητή στην ημερίδα