Εκδήλωση για τη απάλειψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Για ένα πολύ ξεχωριστό και αναγκαίο λόγο ο Δήμος μας άνοιξε διάπλατα τις πύλες του την Παρασκευή 15 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της  Στέγης Ποντίων «Ο Φάρος», σε μια εκδήλωση για τη απάλειψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η κα Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών».

Η Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών αλλά και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, παρουσίασε με ανάγλυφο και διαδραστικό τρόπο το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το dvd της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «Το Μυστικό της Νίκης» καθώς και οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς «Τον Κανόνα των Εσωρούχων».

Το σκοπό της εκδήλωσης πλαισίωσε και η κα Κωστάκου Κων/να, Αστυνόμος Β΄, Ψυχολόγος της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Δ/νσης Ασφαλείας από τη ΓΑΔΑ, η οποία συνέβαλε στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από το θέμα.

Την εκδήλωση εμπλούτισαν τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίας Βαρβάρας, όπου μάγεψαν το κοινό με τις μελωδικές τους φωνές σε τραγούδια αφιερωμένα στο στόχο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας