Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού, στο Σύλλογο Ποντίων

Μ’ ένα πλατύ χαμόγελο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές, υποδέχτηκαν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο Σύλλογο Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», τα παιδιά και τις δασκάλες, Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, στη φιλόξενη αίθουσα του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος κ.Σοφία Σαββίδου, τους καλωσόρισε και τους μετέφερε μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση, ιστορικά ντοκουμέντα και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Τα παιδιά παρακολούθησαν τα γεγονότα με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή

Στη συνέχεια τους ξενάγησε στο λαογραφικό τμήμα του Συλλόγου όπου γνώρισαν  τα αντικείμενα εκείνης της εποχής και έμαθαν για τα ήθη, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Ποντίων.

Στο Αναγνωστήριο- Βιβλιοθήκη  είδαν και  διάβασαν τίτλους βιβλίων και άκουσαν ένα παραμύθι στην ποντιακή διάλεκτο.

Γεύτηκαν παραδοσιακά πιροσκί και πιάστηκαν στον κύκλο χορεύοντας ποντιακό χορό.

Σε όλους δόθηκαν δωράκια και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις γι’ αυτό το κομμάτι του Ελληνισμού που χάθηκε άλλα δεν λησμονήθηκε.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Σύλλογο και άλλες τάξεις σχολείων, για να γνωρίσουν την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και το έργο του Συλλόγου