Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τους Δημάρχους του νομού Αττικής

 

Τα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής επισκέφθηκε ο επικεφαλής του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” κ. Σταύρος Θεοδωράκης και συζήτησε με το Δ.Σ. της θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους του Νομού μας.

Οι φωτογραφίες είναι από την ανοιχτή συζήτηση των Δημάρχων Αττικής που πραγματοποιήθηκε χθες 18 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΠΕΔΑ με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι  «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Θεοδωράκη για την πρωτοβουλία που πήρε για τη σημερινή συζήτηση, γιατί και εμείς επιδιώκουμε τις συναντήσεις με τους κομματικούς φορείς για να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αυτοδιοίκηση. Έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα από τα προηγούμενα χρόνια και τα πράγματα φέτος είναι πολύ δύσκολα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος, έχει βοηθήσει στο να υπάρχει κοινωνική συνοχή στη χώρα μας. Δυστυχώς έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο όπου η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων δυσκολεύεται να συντάξει προϋπολογισμούς. Στις 26 Νοεμβρίου θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση με θέμα τα οικονομικά των Δήμων, προκειμένου στη συνέχεια να καταθέσουμε τις προτάσεις μας στην Κ.Ε.Δ.Ε. και να υπάρξει συντονισμός δράσεων», ενώ  παρέδωσε και στον κ.Θεοδωράκη υπόμνημα με τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των Ο.Τ.Α.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα έχετε τη συμπαράσταση των ανθρώπων του Ποταμιού που είναι στη Βουλή, στην κεντρική σκηνή, για τα τρέχοντα. Αυτό είναι το ένα και είναι το εύκολο. Το δεύτερο είναι ότι εμείς επεξεργαζόμαστε μία συνολική πολιτική, ενόψει και της πρότασής μας για το νέο Σύνταγμα, για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Εκεί θα θέλαμε να έχουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με όσους το θέλουν, να συζητάμε, να συνεργαστούμε, να ανταλλάσουμε απόψεις, ώστε στην πράξη να δούμε ποια από τα στρατηγικά πράγματα μπορούν να ενταχθούν στην πρόταση μας. Εμείς μιλάμε για μία αποκεντρωμένη διοίκηση, το μέλλον είναι αυτό. Τώρα, τι μορφή πρέπει να έχει, πως θα κατανέμονται τα κονδύλια, είναι μία μεγάλη κουβέντα. Εγώ γι’ αυτό είμαι εδώ,  να σας ακούσω».

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο Δήμαρχοι της Αττικής οι οποίοι κυρίως επικεντρώθηκαν στα παράλογα και στα αδιέξοδα που οδηγεί αρκετές φορές η δαιδαλώδης και σύνθετη νομοθεσία για τους Ο.Τ.Α., ενώ όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. θα υπάρξει και έκδοση πρακτικών από τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ποταμιού.