Συνάντηση του Στ. Κοντονή με Δημάρχους και αθλητικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης για θέματα Αθλητισμού με προσκεκλημένο-εισηγητή, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

Στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, η προσέλευση και το ενδιαφέρον των Διοικήσεων των Δήμων καθώς και των Αθλητικών Σωματείων, που δραστηριοποιούνται στο Δυτικό Τομέα, ήταν ιδιαιτέρως μεγάλη και σημαντική.

Αρχική εισήγηση και συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας τονίζοντας το λόγο και τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. Χαρακτήρισε τον αθλητισμό γνώρισμα και διέξοδο των λαϊκών γειτονιών της Δυτικής Αθήνας και στοιχείο πολιτισμού. Για αυτό τον λόγο υποστήριξε υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη του μαζικού δωρεάν αθλητισμού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υφυπουργό κ. Κοντονής, ο οποίος έκανε και τη κεντρική εισήγηση, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και που μαζί με όλα τα άλλα επηρεάζει και τον Αθλητισμό, μαζικό και ατομικό, όπως και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο του για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων.

Το λόγο έπειτα, πήραν οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Δ. Τ. Αθηνών οι οποίοι ενημέρωσαν τον υφυπουργό αφενός για την κατάσταση και των αθλητικών δομών των Δήμων τους και αφετέρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε, ότι θα προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις για τα θέματα τα οποία άκουσε από τους αιρετούς και θα ξεκινήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Δ. Τ. Αθηνών έναν ουσιαστικό διάλογο με τα σωματεία αθλητισμού, που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες περιοχές.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού κ. Πάντζας Σπύρος, ο οποίος ενημέρωσε τους φορείς για τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στον Αθλητισμό στο τομέα της ευθύνης της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων/Καματερού κ. Σαράντης Νκόλαος, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος Νικόλαος, ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Σίμος Βαγγέλης, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Σελέκος Μιχάλης.

Εκ μέρους του Δήμου Περιστερίου το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος κ. Τσιώτα Μαίρη, εκ μέρους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ο Αντιδήμαρχος κ. Κολιάκος Νικόλαος  και εκ μέρους του Δήμου Αιγάλεω ο αντιδήμαρχος κ. Ζάχαρης Ευθύμιος καθώς και μέλη των Δ. Σ. Αθλητικών Σωματείων.

πηγή:Westnews